Soalan Peperiksaan Format Baharu dan Contoh Soalan UPSR Bahasa Tamil Mulai Tahun 2016

Format Baharu dan Contoh Soalan UPSR Bahasa Tamil Mulai Tahun 2016

405

 

Format Baharu dan Contoh Soalan UPSR Bahasa Tamil Mulai Tahun 2016. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pada kali ini, admin mengongsikan format dan contoh soalan bagi salah satu mata pelajaran yang ditaksir dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) mulai tahun 2016 untuk dimuat turun sebagai rujukan anda iaitu mata pelajaran Bahasa Tamil.

Sehubungan dengan itu, berikut merupakan format baharu Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) bagi mata pelajaran Bahasa Tamil (atau secara umumnya peperiksaan yang melibatkan mata pelajaran kebahasaan seperti Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Bahasa Cina dan Bahasa Tamil) yang merangkumi kertas Pemahaman (Bahagian A dan Bahagian B) dan kertas Penulisan (Bahagian A, Bahagian B dan Bahagian C) mulai tahun 2016 yang dipetik daripada Lembaga Peperiksaan Malaysia:

Dapatkan “Contoh Soalan UPSR Bahasa Tamil Mulai Tahun 2016” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : 

SUMBER : LEMBAGA PEPERIKSAAN MALAYSIA

 

Semoga perkongsian ini iaitu Format Baharu dan Contoh Soalan UPSR Bahasa Tamil Mulai Tahun 2016 dapat memberikan manfaat kepada semua pihak khususnya warga pendidik, ibu bapa dan calon yang bakal menduduki UPSR pada tahun ini agar memperoleh kejayaan yang cemerlang dalam UPSR 2018. Teruskan menyokong kami di Sistem Guru Online, Komuniti Pendidikan Malaysia.