Soalan Peperiksaan Format Baharu dan Contoh Soalan UPSR Matematik Mulai Tahun 2016

Format Baharu dan Contoh Soalan UPSR Matematik Mulai Tahun 2016

1650

 

Format Baharu dan Contoh Soalan UPSR Matematik Mulai Tahun 2016. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pada kali ini, admin mengongsikan format dan contoh soalan bagi salah satu mata pelajaran yang ditaksir dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) mulai tahun 2016 untuk dimuat turun sebagai rujukan anda iaitu mata pelajaran Matematik.

Sehubungan dengan itu, berikut merupakan format baharu Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) bagi mata pelajaran Matematik yang merangkumi kertas 1 dan kertas 2 mulai tahun 2016 yang dipetik daripada Lembaga Peperiksaan Malaysia:

Umum sedia maklum, bagi mata pelajaran Matematik, Lembaga Peperiksaan Malaysia menyediakan soalan dalam dua bahasa yang terdiri daripada Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.

Dapatkan “Contoh Soalan UPSR Matematik Mulai Tahun 2016” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : 

  1. FORMAT SOALAN UPSR MULAI TAHUN 2016 – MATEMATIK K1 (VERSI BI)
  2. FORMAT SOALAN UPSR MULAI TAHUN 2016 – MATEMATIK K1 (VERSI BM)
  3. FORMAT SOALAN UPSR MULAI TAHUN 2016 – MATEMATIK K2 (VERSI BI)
  4. FORMAT SOALAN UPSR MULAI TAHUN 2016 – MATEMATIK K2 (VERSI BM)

SUMBER : LEMBAGA PEPERIKSAAN MALAYSIA

 

Semoga perkongsian ini iaitu Format Baharu dan Contoh Soalan UPSR Matematik Mulai Tahun 2016 dapat memberikan manfaat kepada semua pihak khususnya warga pendidik, ibu bapa dan calon yang bakal menduduki UPSR pada tahun ini agar memperoleh kejayaan yang cemerlang dalam UPSR 2018. Teruskan menyokong kami di Sistem Guru Online, Komuniti Pendidikan Malaysia.