Kertas Lukisan Gambar Mewarna Tahun 1 dan PraSekolah Gambar Watak Frozen

Gambar Mewarna Tahun 1 dan PraSekolah Gambar Watak Frozen

3771

Gambar Mewarna Tahun 1 dan PraSekolah Gambar Watak Frozen

Gambar Mewarna Tahun 1 dan PraSekolah Gambar Watak Frozen ini sangat sesuai untuk para guru jadikan lembaran kerja yang berkaitan atau sebarang aktiviti pdpc. Apa yang penting, cikgu-cikgu perlu pandai menyesuaikan dengan topik-topik pembelajaran.

Sama ada warna, bentuk, bahasa, matematik dan sebagainya merupakan antara topik-topik asas yang boleh cikgu gunakan bahan mewarna ini. Sebelum itu, bahan-bahan mewarna ini admin perolehi dari website gambar mewarna ini.

Belajar Sambil Mengenali Watak-watak Frozen

Pedagogi yang hebat memerlukan gabungan pelbagai unsur seperti ilmu pengetahuan (isi kandungan pembelajaran), komunikasi 2 hala dan masteri, serta penerapan konsep bermain sambil belajar. Ini sangat sesuai apabila guru mengajar murid prasekolah dan tahun 1.

Mereka baru mengenali dunia pendidikan dan masih seronok bermain di alam mereka. Pendedahan movie-movie terbaru seperti Frozen ini sangat sesuai disusun masuk kedalam pdpc para guru kerana murid akan seronok dan tidak merasakan belajar itu berat. Jadi, buat masa sekarang guru-guru perlu tahu movie Frozen antara yang masih lagi terkenal di kalangan murid-murid sekolah rendah.

Sedia hendak mewarna? Ok mari kita dapatkan koleksi gambar mewarna watak-watak Frozen.

 

Dapatkan Gambar Mewarna Watak Frozen disini


Disini admin nak kongsikan bahan tersebut. Untuk download, ada boleh klik pada gambar dan save images.

 

 

Cantik-cantik bukan gambar mewarna ini?

Tahap Kesukaran Mewarna Gambar Watak Frozen

Berbeza Tahap Kesukaran untuk Tahap Murid Berlainan

Sebagai seorang guru kita perlu peka dan mahir dalam menentukan bahan mana yang sesuai untuk dijadikan lampiran atau kertas kerja. Antara faktor-faktor yang boleh dinilai atau yang menjadi kayu pengukur ialah seperti berikut :

  • Ketebalan garisan lukisan.
  • Jumlah atau bilangan objek yang perlu diwarnakan.
  • Penelitian objek yang mahu diwarnkan.

Penutup

Akhir kata terima kasih kepada pihak Ashgive.com kerana telah memberikan senarai gambar mewarna Frozen yang sangat cantik ini. Semoga ianya menjadi dan memberikan manfaat kepada rakan-rakan lain semua.