Soalan Peperiksaan HIMPUNAN KARANGAN BAHASA MELAYU PERCUBAAN SPM 2021

HIMPUNAN KARANGAN BAHASA MELAYU PERCUBAAN SPM 2021

410

Subjek Bahasa Melayu merupakan salah satu subjek utama wajib lulus sekiranya anda ingin mendapatkan sijil SPM dan menyambung pelajaran ke mana-mana institusi pendidikan tinggi dalam negara. Subjek ini merangkumi 4 kertas soalan yag terdiri daripada kertas satu dan dua untuk ujian bertulis, kertas 3 dan 4 untuk ujian bertutur dan mendengar. Setiap kertas soalan diperuntukkan tempoh masa yang tertentu.

PERKARA PENTING PERLU SEMAK SEBELUM HANTAR KERTAS JAWAPAN :

  1. Semak ejaan dan penggunaan tatabahasa.
  2. Pastikan jawapan menepati kehendak soalan.
  3. Pastikan karangan mempunyai pendahuluan, isi, ulasan dan rumusan yang lengkap
  4. Kenalpasti penggunaan tanda baca yang sesuai.
  5. Ulang baca jawapan dengan teliti supaya tiada kesalahan yang terlepas pandang.

Kandungan patah perkataan juga perlu menepati arahan yang diberikan. Sekiranya terkurang atau terlebih, pemotongan markah boleh berlaku. Maksimum markah yang boleh ditolak adalah 2markah.

Pada kali ini, admin kongsikan himpunan HIMPUNAN KARANGAN BAHASA MELAYU PERCUBAAN SPM 2021 untuk membantu adik-adik lebih mudah belajar dan memahami mata pelajaran ini.

Semoga dengan perkongsian NOTA MATEMATIK HIMPUNAN KARANGAN BAHASA MELAYU PERCUBAAN SPM 2021 dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih.

MUAT TURUN HIMPUNAN KARANGAN BAHASA MELAYU PERCUBAAN SPM 2021: