Soalan Peperiksaan KERTAS SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 BIOLOGI NEGERI SELANGOR

KERTAS SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 BIOLOGI NEGERI SELANGOR

166

Seperti yang semua pelajar sedia maklum , kertas peperiksaan biologi terbahagi kepada tiga set kertas soalan . Bagi kertas satu , ianya mengandungi 40 soalan objektif aneka pilihan . Kertas soalan ini mengandungi 40 markah . Masa yang diperuntukan untuk menjawab kertas soalan ini adalah selama 1 jam dan 15 minit .

Bagi menjawab kertas soalan ini , anda perlu menggunakan teknik mengingat , memahami , mengaplikasi dan menganalisis . Pastikan anda menjawab semua soalan kerana markah yang diberikan adalah berdasarkan pemilihan jawapan yang betul .

Cuba dapatkan sumber kertas soalan sebanyak yang mungkin untuk dijadikan bahan latih tubi . Tetapkan matlamat untuk menjawab sekurang kurangnya seribu soalan objektif sebelum peperiksaan SPM bermula . Bagi mencapai matlamat ini , anda boleh cuba untk menjawab tiga hingga lima soalan sehari atau menjawab mengikut kemampuan anda tanpa memberi tekanan yang berlebihan . Letakkan target untuk skor sekurang kurangnya 35 markah keatas bagi setiap set soalan .

Di sini admin kongsikan soalan percubaan SPM 2022 untuk anda gunakan sebagai bahan ulangkaji dan latih tubi dalam membuat persiapan menghadapi peperiksaan yang bakal menjelang.

Semoga dengan perkongsian dari SGO ini dapat membantu memudahkan urusan para guru, ibu bapa dan terutamanya pelajar dalam menuntuk ilmu. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan yang lain dan follow kami di https://t.me/sistemguruonline  untuk lebih banyak maklumat dan perkongsian menarik. Terima kasih.

MUAT TURUN SEKARANG :

  • SELANGOR-BIO
  • SELANGOR-SET-3