RPT Koleksi Kuiz Online Bahasa Melayu Tahun 4

Koleksi Kuiz Online [Quizizz] Bahasa Melayu Tahun 4

10095

Koleksi Kuiz Online [Quizizz] Bahasa Melayu Tahun 4

Koleksi Kuiz Online [Quizizz] Bahasa Melayu Tahun 4 ini merupakan bahan pembelajaran online yang dikumpulkan khas untuk kegunaan serta memudahkan kerja para guru seluruh Malaysia semasa menjalankan proses PdPR nanti.

Kuiz online menggunakan aplikasi Quizizz ini merupakan salah satu kaedah pengajaran yang terkini boleh digunakan para guru untuk mengajar murid. Guru juga boleh menggunakan aplikasi lain seperti Kahoot!, Quizlet dan pelbagai lagi.

Selain itu, penggunaan aplikasi kuiz online juga boleh digunakan ketika di dalam kelas. Ianya dapat memperkasakan pengetahuan murid terutamanya dalam Collaboration, Knowledge Construction Skill & Communication.

Buat ibubapa pula, diharap dapat jadikan bahan ini sebagai ulangkaji anak-anak semasa dirumah ketika mempunyai waktu lapang.

Pengertian PdPR

Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) ialah pengajaran dan pembelajaran (PdP) yang dilaksanakan di rumah atau pusat komuniti atau di mana-mana lokasi yang bersesuaian bukan di dalam kawasan sekolah. PdPR boleh dilaksanakan dalam talian dan/ atau luar talian dan/ atau off-site secara sistematik dan terancang.

Kebiasaannya, proses PdPR dilaksanakan apabila warga pendidik dan murid tidak dapat menghadirkan diri ke sekolah dalam satu tempoh yang tertentu atas sebab bencana atau wabak atau sebab-sebab lain dengan kelulusan pihak atasan seperti Jabatan Pendidikan Negeri dan Kementerian Pendidikan Malaysia.

Sebelum ini untuk pengetahuan anda, kami juga ada kongsikan artikel berkaitan bahan yang boleh digunakan semasa PdPR seperti Manual Pengajaran & Pembelajaran di Rumah (PdPR) , Koleksi Kuiz Online [Quizizz) Bahasa Melayu Tahun 6 dan lain-lain. Manual pengajaran yang dikongsikan merupakan panduan kepada guru-guru untuk menjalankan PdPR secara terancang agar murid dapat mengikuti PdPR di tahap yang terbaik dan seoptimum mungkin. Sokongan semua pihak seperti KPM, JPN, PPD, guru, ibu bapa atau penjaga dan komuniti penting untuk memastikan keberkesanan PdPR ini.

Koleksi Kuiz Online [Quizizz] Tahun 1 – 6

  • Tahun 1
  • Tahun 2
  • Tahun 3
  • Tahun 4
  • Tahun 5
  • Tahun 6

Perkongsian

Oleh itu, diharapkan dengan perkongsian pada kali ini berkaitan Koleksi Kuiz Online [Quizizz] Bahasa Melayu Tahun 4 dapat meringankan serta membantu kerja-kerja para guru untuk menghadapi pengajaran secara PdPR yang akan dilaksanakan nanti. Para pelajar juga boleh menjawab soalan kuiz ini ketika mempunyai kelapangan di rumah. Semoga para guru dan murid bersama-sama memastikan proses PdPR ini dapat dilaksanakan dengan baik. Teruskan melayari laman sesawang kami Sistem Guru Online untuk mendapatkan info-info berkaitan pendidikan, kerja kosong dan lain-lain.