Soalan Peperiksaan Koleksi Soalan Latih Tubi Subjek Kimia Tingkatan 4

Koleksi Soalan Latih Tubi Subjek Kimia Tingkatan 4

18002

koleksi soalan latih tubi subjek kimia tingkatan 4

Koleksi Soalan Latih Tubi Subjek Kimia Tingkatan 4. Koleksi Soalan ini dikumpulkan bagi memudahkan para pelajar melakukan ulangkaji keseluruhan topik mata pelajaran Kimia dengan mudah.

Pelajar sering mengadu berkenaan dengan mata pelajaran Kimia yang sukar untuk dikuasai kerana mempunyai banyak fakta dan formula pengiraan yang perlu dihafal. Oleh itu, pelajar perlulah mengambil inisiatif dalam menyediakan nota poket atau nota persendirian untuk mengulangkaji.

Nota yang dihasilkan perlulah mempunyai isi penting sahaja bagi sesuatu topik mata pelajaran. Huraian pula perlulah diringkaskan agar nota tersebut tidak kelihatan terlalu banyak dengan perkataan.

Semasa musim peperiksaan tiba, pelajar dinasihatkan agar tidak menggunakan buku teks sebagai bahan ulangkaji sebaliknya, gunakan buku rujukan dan nota yang telah dihasilkan terlebih dahulu. Ia adalah bagi mengelakkan para pelajar berasa tertekan dengan beban halaman muka surat yang masih belum dibaca.

Dapatkan “Koleksi Soalan Latih Tubi Subjek Kimia Tingkatan 4” di sini


Di sini kami kongsikan koleksi soalan Kimia yang boleh digunakan oleh para guru sebagai bahan mengajar pelajar Tingkatan 4. Ibu bapa juga digalakkan untuk menggunakan bahan ini sebagai latihan tambahan anak-anak sebagai bahan ulangkaji di rumah. Sumber bahan adalah daripada telegram kimianspmbot.

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download :

  1. PRAKTIS KIMIA BAB 1
  2. PRAKTIS KIMIA BAB 2
  3. PRAKTIS KIMIA BAB 3 TINGKATAN 4
  4. PRAKTIS KIMIA BAB 4 TINGKATAN 4
  5. PRAKTIS KIMIA BAB 5
  6. PRAKTIS KIMIA BAB 6
  7. PRAKTIS KIMIA BAB 7 T4
  8. PRAKTIS KIMIA BAB 8 T4
  9. JAWAPAN PRAKTIS KIMIA TINGKATAN 4

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Koleksi Soalan Latih Tubi Subjek Kimia Tingkatan 4 ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan yang berkualiti untuk pelajar dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan agar bahan ini dapat membantu pelajar untuk melakukan ulangkaji dengan mudah.

Sebelum ini, kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan yang sesuai digunakan oleh pelajar Sekolah Menengah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman sesawang Sistem Guru Online. Di dalam laman sesawang ini juga menyediakan informasi terkini mengenai isu-isu semasa, isu pendidikan, iklan jawatan kosong dan pelbagai informasi berguna untuk orang ramai tidak mengira para guru, ibu bapa mahupun pelajar.