Kuiz Online Kuiz Online Bahasa Inggeris Tingkatan 3

Kuiz Online [Quizizz] Bahasa Inggeris Tingkatan 3

753

kuiz online [quizizz] bahasa inggeris tingkatan 3

Kuiz Online [Quizizz] Bahasa Inggeris Tingkatan 3. Kuiz ini adalah bagi memudahkan urusan pelajar untuk melakukan ulangkaji dengan menggunakan latihan secara atas talian yang lebih mudah.

Bahasa Inggeris memerlukan latihan secara penulisan dan secara lisan dengan lebih kerap. Perkara ini adalah bagi melatih pelajar untuk berkomunikasi dengan yakin dan menggunakan perkataan yang baik. Komunikasi yang baik menyebabkan kedua-dua belah pihak memahami kehendak pihak yang lain dan sebaliknya.

Manfaat Bahasa Inggeris 

Bahasa merupakan bahasa kedua bagi negara. Ia memberikan pelbagai manfaat kepada sesiapa yang mempelajarinya. Manfaat yang pertama adalah para graduan yang menguasai Bahasa Inggeris dengan baik mempunyai peluang yang luas dalam dunia pekerjaan. Hal ini adalah kerana majikan memerlukan pekerja yang mempunyai kelebihan untuk mengembangkan syarikat mereka ke antarabangsa.

Selain itu, pelajar yang mempunyai penguasaan Bahasa Inggeris yang baik akan lebih mudah untuk mendapatkan informasi dan sumber dalam internet. Perkara ini adalah kerana bahasa utama di dalam internet adalah Bahasa Inggeris. Walaupun bahan-bahan rujukan masih ada dalam bahasa melayu, namun bahan dan sumber di dalam bahasa ini lebih banyak dan mudah untuk didapati.

Pautan Kuiz

Di sini kami kongsikan pautan yang boleh digunakan oleh para guru sebagai latihan kepada pelajar atau pelajar sendiri menggunakan pautan ini sebagai bahan ulangkaji mereka. Ibu bapa juga boleh menggunakan pautan ini sebagai bahan ulangkaji anak-anak semasa berada di rumah.

Sila layari pautan di bawah untuk mendapatkan kuiz secara atas talian:

  1. Quizizz Bahasa Inggeris Tingkatan 3 

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Kuiz Online [Quizizz] Bahasa Inggeris Tingkatan 3 ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan kepada pelajar dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan agar bahan ini dapat membantu pelajar melakukan ulangkaji dengan lebih mudah.

Di dalam perkongsian yang lepas, kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan yang boleh digunakan oleh pelajar Sekolah Menengah dan Sekolah Rendah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman sesawang Sistem Guru Online. Di dalam laman sesawang ini juga menyediakan informasi terkini mengenai isu-isu semasa, isu pendidikan, iklan jawatan kosong dan pelbagai informasi berguna untuk orang ramai tidak mengira para guru, ibu bapa mahupun pelajar.