Pra Sekolah Lembaran Latihan Prasekolah Sesuai untuk Kanak-kanak 6 Tahun

Lembaran Latihan Prasekolah Sesuai untuk Kanak-kanak 6 Tahun

15624

lembaran latihan prasekolah

Lembaran Latihan Prasekolah Sesuai untuk Kanak-kanak 6 Tahun. Bahan yang dikongsikan ini merupakan kompilasi soalan-soalan seperti soalan bina ayat, matematik, sains dan sebagainya yang sesuai untuk murid prasekolah.

Lembaran kerja ini merupakan salah satu aktiviti yang boleh dilakukan oleh ibu bapa bersama anak-anak di rumah. Ibu bapa perlu menggantikan peranan guru ketika tempoh perlaksanaan PKP ini. Oleh itu, ibu bapa haruslah membantu anak melakukan kerja sekolah yang telah diberikan oleh guru.

Antara aktivit lain yang boleh dilakukan bersama anak ialah dengan menjawab kuiz online. Ia merupakan salah satu cara pembelajaran yang baharu yang menggunakan teknologi pada masa kini. Kuiz online ini tidak perlu menunggu guru menanda markah kerana ia akan memaparkan markah murid secara automatik setelah selesai menjawab soalan.

Dapatkan “Lembaran Latihan Prasekolah Sesuai untuk Kanak-kanak 6 Tahun” di sini


Di sini kami sediakan bahan pendidikan yang sesuai untuk diberikan kepada murid prasekolah dan murid tahap 1 bagi menguji penguasaan mereka mengenai pembelajaran. Ibu bapa juga digalakkan untuk menggunakan bahan ini sebagai latihan dan aktiviti tambahan kepada anak-anak semasa berada di rumah. Sumber bahan adalah daripada telegram SENI KREATIF, kredit kepada Cikgu Sue. 

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Latihan Prasekolah 6 Tahun

Terdapat banyak aktiviti yang boleh dilakukan oleh ibu bapa ketika tempoh perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan bersama anak-anak. Aktiviti yang dijalankan juga perlulah mengaplikasikan pembelajaran agar anak-anak tidak ketinggalan di dalam pelajaran serta tidak berasa bosan ketika berada di rumah.

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Lembaran Latihan Prasekolah Sesuai untuk Kanak-kanak 6 Tahun ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan kepada murid dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan agar bahan ini dapat membantu murid prasekolah dalam persediaan bagi menjejakkan kaki ke alam persekolahan yang sebenar.

Sebelum ini, kami ada menyediakan beberapa bahan pendidikan sesuai untuk murid prasekolah di dalam perkongsian yang lepas. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan samada untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online. Di dalam laman web ini juga menyediakan informasi terkini seperti isu pendidikan, bantuan pelajaran dan pelbagai lagi informasi terkini yang bermanfaat kepada para guru, ibu bapa dan orang ramai.