RPT RPT 2021 Bahasa Inggeris Tahun 6

RPT 2021 Bahasa Inggeris Tahun 6

6069

RPT 2021 Bahasa Inggeris Tahun 6

RPT 2021 Bahasa Inggeris Tahun 6 ini adalah untuk kegunaan bagi tahun 2021 sahaja.

Rancangan Pengajaran Tahunan (RPT) ini disediakan oleh Rozayus Academy. Terima kasih kepada pihak mereka atas penyediaan RPT ini.

Pengenalan

Rancangan Pengajaran Tahunan mengandungi secara ringkas isi pengajaran dan  pembelajaran berdasarkan Dokumen Standard Kurikulum dan Pentaksiran (DSKP) yang dikeluarkan oleh Bahagian Pembangunan Kurikulum Kementerian Pendidikan Malaysia.

Ciri utama RPT:

  1. Berdasarkan DSKP.
  2. Merangkumi sepanjang tahun.
  3. Diolah mengikut kesesuaian kelas dan tahap pencapaian murid.
  4. Disusun berdasarkan takwim 2021.

RPT atau Rancangan Pengajaran Tahunan ialah satu susunan topik pembelajaran yang terbaru mengikut Pendidikan Alaf ke-21 yang sedang diketengahkan oleh KPM.

Berbanding dengan RPT tahun-tahun sebelum ini, tahun 2021 ini dilihat lebih banyak menekankan aspek PAK-21 dimana pihak kementerian begitu giat menjalankan kursus kepada para guru di sekolah bagi menerangkan dasar pendidikan yang baru ini.

Oleh sebab itu, dilihat adalah sangat menjadi tuntutan jika semua guru berganding bahu dan menyokong setiap dasar yang diperkenalkan oleh KPM. Jika ada sebarang masalah, maklumkan dengan cara yang baik dan saluran yang betul. Kita perlu tunjukkan profesion guru adalah satu profesion yang profesional.

Selepas anda mendapatkan bahan RPT ini, sila cetak dan tunjukkan kepada pihak pentadbir bagi mendapatkan pengesahan mereka. Jika sesuai digunakan di sekolah anda barulah jadikan RPT ini sebagai rujukan anda membuat RPH.

Muat Turun

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun RPT ini pada pautan muat turun yang telah disediakan di bawah.

Dapatkan “RPT 2021 Bahasa Inggeris Tahun 6” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘DOCX‘ (boleh diedit)

Download : SOW YEAR 6 2021 by Rozayus Academy

 

Penutup

Sekian. Semoga perkongsian pada kali ini iaitu RPT 2021 Bahasa Inggeris Tahun 6 memberikan manfaat kepada anda semua.  Teruskan bersama kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih.