Soalan Peperiksaan SOALAN PAT KSSR TAHUN 4 : BAHASA INGGERIS

SOALAN PAT KSSR TAHUN 4 : BAHASA INGGERIS

1980

Ada sesetengah pihak yang masih mempersoalkan kepentingan peperiksaan dalam system pendidikan di Malaysia. Adakah system ini masih relevan dan diperlukan dalam menentukan prestasi murid untuk sesi pembelajaran yang telah dijalankan? Bagi admin, ia penting.

Peperiksaan dibuat bukan semata-mata untuk menentukan pencapaian atau prestasi murid. Ia juga bertindak sebagai penentu setiap sesi pembelajaran yang dijalankan itu berjaya atau tidak. Peperiksaan juga bertindak sebagai pencetus motivasi diri dalam kalangan murid untuk berusaha keras dan mempertingkatkan kecemerlangan dalam pelajaran. Dengan adanya peperiksaan, murid akan lebih cenderung untuk focus dalam pembelajaran dan dengan itu dapat memastikan mereka lebih mudah memahami setiap topik yang dibincangkan. Peperiksaan bertindak sebagai ujian untuk melihat sejauh mana pemahaman mereka terhadap topik yang telah dipelajari.

Proses pembelajaran bukan berlaku di bangku sekolah sahaja. Kita telah melalui fasa pembelajaran sejak dari kecil sehinggalah ke akhir hayat kita. Setiap apa yang dilalui dalam hidup adalah satu fasa pembelajaran terhadap sesuatu yang baru.

Oleh itu, para pendidik telah bekerjasama dengan tekun dalam menyediakan kertas soalan peperiksaan yang terbaik bagi pelajar untuk memastikan mereka dapat menjawab soalan seiring dengan apa yang telah dipelajari.

Disini admin kongsikan SOALAN PAT KSSR TAHUN 4 : BAHASA INGGERIS untuk membantu para guru dan ibu bapa yang dalam masa yang sama membantu pelajar membuat persediaan untuk menghadapi peperiksaan kelak

Semoga dengan perkongsian SOALAN PAT KSSR TAHUN 4 : BAHASA INGGERIS dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih

MUAT TURUN SOALAN PAT KSSR TAHUN 4 : BAHASA INGGERIS :

KERTAS 1 :

  • Ujian-Akhir-Tahun-KSSR-Tahun-4-Bahasa-Inggeris-Kertas1-Set1
  • Ujian-Akhir-Tahun-KSSR-Tahun-4-Bahasa-Inggeris-Kertas1-Set2
  • Ujian-Akhir-Tahun-KSSR-Tahun-4-Bahasa-Inggeris-Kertas1-Set3
  • Ujian-Akhir-Tahun-KSSR-Tahun-4-Bahasa-Inggeris-Kertas1-Set4

KERTAS 2 :

  • Ujian-Akhir-Tahun-KSSR-Tahun-4-Bahasa-Inggeris-Kertas2-Set1
  • Ujian-Akhir-Tahun-KSSR-Tahun-4-Bahasa-Inggeris-Kertas2-Set2
  • Ujian-Akhir-Tahun-KSSR-Tahun-4-Bahasa-Inggeris-Kertas2-Set3
  • Ujian-Akhir-Tahun-KSSR-Tahun-4-Bahasa-Inggeris-Kertas2-Set4