SPM Soalan Percubaan Peperiksaan SPM Pendidikan Islam Negeri Sembilan 2020

Soalan Percubaan Peperiksaan SPM Pendidikan Islam Negeri Sembilan 2020

140

soalan percubaan peperiksaan spm pendidikan islam negeri sembilan 2020

Soalan Percubaan Peperiksaan SPM Pendidikan Islam Negeri Sembilan 2020. Bahan ini dikongsikan bagi memudahkan para guru dan pelajar melakukan latihan sebagai persediaan menghadapi peperiksaan.

Mata pelajaran Pendidikan Islam sering dianggap remeh bagi kebanyakkan pelajar. Namun, mata pelajaran Pendidikan Islam merupakan salah satu mata pelajaran yang menjadi bonus bagi pelajar yang ingin menambah bilangan A dalam SPM.

Terdapat banyak teknik dan kaedah bagi menjawab soalan-soalan Kertas 1 dan Kertas 2. Antaranya ialah:

  1. Bagi menjawab soalan-soalan di dalam Kertas 1 Bahagian A, pelajar digalakkan untuk melakukan latih tubi berkenaan dengan soalan objektif.
  2. Selain itu, pelajar juga dinasihati agar berwaspada dengan beberapa kata kunci ketika menjawab soalan objektif. Antara kata kunci yang perlu diperhatikan adalah selain, kecuali, bukan, berfokus.. Pelajar juga digalakkan untuk memotong pilihan jawapan yang tidak berkenaan agar tidak salah memilih jawapan.
  3. Bagi Kertas 2, pelajar perlulah mengingati maksud beberapa perkataan utama dalam ayat dan hadis kefahaman serta menguasai pengajaran dalam sesuatu ayat al-quran.

Dapatkan “Soalan Percubaan Peperiksaan SPM Pendidikan Islam Negeri Sembilan 2020” di sini


Di sini kami sediakan bahan yang boleh digunakan oleh para guru sebagai latihan tambahan kepada pelajar Tingkatan 5 bagi menguji penguasaan mereka terhadap topik yang telah dipelajari. Bahan ini juga boleh dicetak dan dilakukan sendiri oleh pelajar sebagai inisiatif ulangkaji di rumah.

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : 

SUBJEK

SOALAN & SKEMA

 

SOALAN
PERCUBAAN PEPERIKSAAN SPM PENDIDIKAN ISLAM NEGERI SEMBILAN 2020

    SOALAN KERTAS 1 & SKEMA JAWAPAN

 

 

    SOALAN KERTAS 2 & SKEMA JAWAPAN

 

 

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Soalan Percubaan Peperiksaan SPM Pendidikan Islam Negeri Sembilan 2020 ini dapat memberi manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam membekalkan bahan pendidikan kepada pelajar dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan agar bahan ini dapat membantu pelajar melakukan ulangkaji bagi menghadapi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia pada tahun ini.

Sebelum ini, kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan untuk pelajar SPM. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online. Di dalam laman web ini juga menyediakan informasi terkini mengenai isu-isu semasa seperti isu pendidikan, bantuan kerajaan dan pelbagai lagi informasi yang bermanfaat untuk guru, ibu bapa dan orang ramai.