Latihan 11 Latihan Interaktif Bahasa Inggeris Tahun 5, Modul 4: Learning World

11 Latihan Interaktif Bahasa Inggeris Tahun 5, Modul 4: Learning World

1023

11 latihan interaktif bahasa inggeris tahun 5

11 Latihan Interaktif Bahasa Inggeris Tahun 5, Modul 4: Learning World. Bahan ini mempunyai 11 soalan Bahasa Inggeris yang sesuai untuk digunakan oleh murid tahun 5 dalam meningkatkan kefahaman mereka dalam mata pelajaran ini.

Terdapat pelbagai cara yang boleh ibu bapa aplikasikan bagi membantu anak-anak menguasai Bahasa Inggeris. Bahasa Inggeris umumnya dapat memberikan banyak kelebihan kepada sesiapa yang dapat menguasainya. Kebolehan dalam bertutur dalam Bahasa Inggeris mampu memudahkan urusan seharian jika berhadapan dengan orang asing kerana Bahasa Inggeris merupakan bahasa antarabangsa.

Selain itu, umumnya semasa menggunakan media sosial atau internet, bahasa utama yang digunakan adalah bahasa inggeris. Mereka yang menguasai Bahasa Inggeris dapat merasai semua manfaat internet dengan mudah.

Antara kaedah yang boleh digunakan oleh ibu bapa dalam mendidik anak-anak menguasai Bahasa Inggeris adalah dengan mula mendidik mereka dari awal usia. Misalnya, menggunakan bahan bacaan Bahasa Inggeris ketika usia anak-anak masih kecil. Ini akan membantu mereka mengenalpasti cara sebutan dalam Bahasa Inggeris dengan mudah.

Dapatkan “11 Latihan Interaktif Bahasa Inggeris Tahun 5, Modul 4: Learning World” di sini


Di sini kami sediakan bahan yang boleh digunakan oleh para guru sebagai bahan bantu mengajar murdi-murid. Ibu bapa juga boleh menggunakan bahan ini sebagai latihan tambahan ketika berada di rumah. Sumber bahan adalah daripada Facebook Ms Nashiha.

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : MODULE 4

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai 11 Latihan Interaktif Bahasa Inggeris Tahun 5, Modul 4: Learning World ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan kepada murid dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan juga agar bahan ini dapat membantu murid dalam menguasai Bahasa Inggeris.

Sebelum ini, kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan untuk murid sekolah rendah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman sesawang Sistem Guru Online. Di dalam laman sesawang ini juga menyediakan informasi terkini mengenai isu-isu semasa seperti isu pendidikan, bantuan kerajaan dan banyak lagi informasi bermanfaat untuk para guru, ibu bapa dan orang awam.