Latihan 2 Set Latihan Pemahaman Bahasa Inggeris Mudah (Comprehension)

2 Set Latihan Pemahaman Bahasa Inggeris Mudah (Comprehension)

720

2 set latihan pemahaman bahasa inggeris

2 Set Latihan Pemahaman Bahasa Inggeris Mudah (Comprehension). Bahan ini sesuai bagi murid tahap 1 dan 2 dalam menguasai bahagian Pemahaman Bahasa Inggeris.

Di dalam bahan ini terdapat peristiwa yang mudah dan ringkas serta penggunaan perkataan yang mudah untuk difahami bagi memudahkan murid melaksanakan latihan ini.

Pemahaman merupakan kemahiran untuk memahami apa yang telah dibaca. Kemahiran memahami ini merupakan sebahagian daripada proses pembacaan samaada semasa dan selepas membaca. Jika seseorang mampu memahami apa yang dibaca, mereka mampu mengeluarkan isi penting dan apa yang hendak disampaikan oleh seseorang penulis.

Dapatkan “2 Set Latihan Pemahaman Bahasa Inggeris Mudah (Comprehension)” di sini


Di sini kami sediakan latihan yang bersesuaian dengan tahap penguasaan Bahasa Inggeris murid sekolah rendah. Ibu bapa dan guru digalakkan untuk menggunakan bahan ini sebagai bahan bantu mengajar atau sebagai latihan kepada murid dan anak-anak. Sumber bahan adalah daripada telegram Cikgu Shares.

Sila muat turun bahan melalui pautan yang telah disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : 

  1. Simple Comprehension 01
  2. Simple Comprehension 02

Terdapat pelbagai bahan yang boleh digunakan oleh para guru dan ibu bapa dalam membantu murid dan anak-anak menguasai Bahasa Inggeris. Selain daripada latihan dan bahan pengajaran, ibu bapa juga perlulah mempelbagaikan kaedah pengajaran agar menjadi menarik dan pada masa yang sama, membantu dalam pendidikan kanak-kanak.

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai 2 Set Latihan Pemahaman Bahasa Inggeris Mudah (Comprehension) ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan kepada murid dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan agar bahan ini dapat membantu murid menguasai Bahasa Inggeris dengan mudah.

Di dalam perkongsian yang lepas, kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan Bahasa Inggeris untuk murid sekolah rendah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman sesawang Sistem Guru Online. Di dalam laman sesawang ini juga menyediakan informasi terkini mengenai isu-isu semasa seperti isu pendidikan, bantuan kerajaan dan banyak lagi informasi bermanfaat untuk para guru, ibu bapa dan orang awam.