Buku Panduan & Pengurusan BILANGAN WAKTU MENGAJAR MENGIKUT PEKELILING YANG DITETAPKAN

BILANGAN WAKTU MENGAJAR MENGIKUT PEKELILING YANG DITETAPKAN

15902

Setiap guru mempunyai bilangan waktu mengajar yang telah ditetapkan dalam pekeliling mengikut kehendak Kementerian Pendidikan. Apabila menyusun atur jadual waktu mengajar, bilangan waktu mengajar untuk setiap guru dan kelas perlu di ambil kira agar tidak terjadi kekurangan atau kelebihan waktu tanpa disedari.

Bilangan waktu mengajar ini perlu mengikut pekeliling supaya Guru Penolong Kanan Tadbian dan Kurikulum dapat merancang jadual waktu pembelajaran untuk para guru dengan lebih efisyen.

Sekiranya terdapat apa-apa masalah atau kesalahan, guru boleh berbincang dengan Guru Penolong Kanan pentadbiran sekolah untuk mencapai kata sepakat agar jadual yang terhasil itu menepati apa yang telah ditetapkan dalam pekeliling.

Admin juga ingin mengingatkan para pendidik agar sentiasa waspada dan amanah dalam menjalankan tanggungjawab mendidik anak bangsa supaya rezeki yang diperolehi itu berkat. Rezeki juga tidak terhad kepada wang ringgit semata-mata. Rezeki dari segi kesihatan, kasih sayang, keluarga juga dikira sebagai rezeki. Jujur dan amanah dalam menunaikan tanggungjawab yang diberikan sebaik mungkin. Semoga para pendidik anak bangsa sentiasa dalam lindungan dan keberkatan Ilahi selalu.

Semoga dengan perkongsian BILANGAN WAKTU MENGAJAR MENGIKUT PEKELILING YANG DITETAPKAN dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih

LIHAT PEKELILING DI SINI :