Buku Panduan & Pengurusan CONTOH / RUJUKAN BUKU LOG PERSATUAN – PERSATUAN BULAN SABIT MERAH PBSM

CONTOH / RUJUKAN BUKU LOG PERSATUAN – PERSATUAN BULAN SABIT MERAH PBSM

293

Persatuan-persatuan yang ditubuhkan di sekolah adalah salah sebuah kegiatan yang terlibat dalam aktiviti kokurikulum sekolah yang wajib untuk diikuti oleh setiap pelajar sekolah. Persatuan ini mempunyai matlamat, misi, visi, objektif dan tujuan serta pengajaran ilmu dan kemahiran yang berbeza kepada para pelajar.

Dengan wujudnya persatuan seperti ini, pelajar bukan sahaja dapat mempelajari kemahiran dan ilmu tertentu secara teori di dalam bilik darjah tetapi juga dapat mengaplikasikan kemahiran tersebut secara teknikal semasa aktiviti kokurikulum dijalankan di sekolah.

Terdapat beberapa persatuan yang ditubuhkan di sekolah, seperti berikut :

  • Persatuan pengakap
  • Persatuan pandu puteri
  • Persatuan puteri islam Malaysia
  • Persatuan bulan sabit merah
  • Persatuan St.John Ambulans
  • Persatuan kader remaja sekolah

Dan banyak lagi.

Berikut admin kongsikan CONTOH / RUJUKAN BUKU LOG PERSATUAN – PERSATUAN BULAN SABIT MERAH PBSM untuk kemudahan para guru dan pelajar dalam mengatur dan menjayakan lagi aktiviti kokurikulum di sekolah. Buku log ini bukan sahaja terdapat sejarah penubuhan, maklumat dan informasi persatuan, senarai aktiviti dan kemahiran yang wajib dipelajar, ia juga mempunyai kegunaan untuk pelajar mencatatkan apa sahaja yang mereka pelajari supaya dapat menjadi rujukan pada masa akan datang.

Semoga dengan perkongsian CONTOH / RUJUKAN BUKU LOG PERSATUAN – PERSATUAN BULAN SABIT MERAH PBSM  ini dapat membantu memudahkan urusan para pendidik, ibu bapa dan juga pelajar dalam usaha memartabatkan lagi pendidikan serta mencapat kejayaan bersama.

MUAT TURUN SEKARANG :