Latihan EDISI PRA SEKOLAH : LEMBARAN KERJA MATEMATIK ISI PADU CECAIR

EDISI PRA SEKOLAH : LEMBARAN KERJA MATEMATIK ISI PADU CECAIR

117

MATEMATIK ISI PADU CECAIR : Bagi edisi pra sekolah kali ini, Tcer akan kongsikan tiga mata pelajaran iaitu Matematik, English dan Sains. Memandangkan cuti sekolah telah bermula, Tcer yakin ibu bapa amat memerlukan “bantuan” bagi memastikan anak-anak sentiasa berada dalam keadaan bersedia untuk kembali ke sekolah kelak walaupun telah bercuti beberapa hari.

Ada sesetengah pelajar yang mempunyai kesukaran mengingat kembali apa yang dipelajari setelah bercuti beberapa hari kerana tidak melakukan ulangkaji pelajaran bila ada masa terluang.

Oleh itu, lembaran kerja yang bakal Tcer kongsikan untuk edisi ini sangat bersesuaian untuk dijadikan sebagai latihan masa lapang semasa cuti sekolah.

MATEMATIK ISI PADU CECAIR

MATEMATIK ISI PADU CECAIR
MATEMATIK ISI PADU CECAIR

Untuk lembaran kerja pertama bagi mata pelajaran pertama dalam edisi ini adalah Matematik. Tajuk lembaran kerja ini adalah Isi pada cecair. Lembaran kerja ini terdiri daripada 6 muka surat lengkap dengan gambarajah dan arahan tugasan.

Ibu bapa boleh memberikan lembaran kerja ini secara set atau juga berperingkat bagi memastikan anak-anak dapat menerima dan memproses dengan baik tugasan yang diberi tanpa memberi tekanan kepada mereka.

MUAT TURUN SEKARANG :

Lembaran Matematik Tahap1-Isipadu cecair