Buku Panduan & Pengurusan Himpunan Terbaik Bahan Sokongan Pengintegrasian TMK dalam PdPc Tahun 2

Himpunan Terbaik Bahan Sokongan Pengintegrasian TMK dalam PdPc Tahun 2

103

 

Himpunan Terbaik Bahan Sokongan Pengintegrasian TMK dalam PdPc Tahun 2 ini adalah bersumberkan Bahagian Pembangunan Kurikulum, Kementerian Pendidikan Malaysia.

Umum sedia maklum, sejajar dengan pelaksanaan KSSR Semakan 2017 iaitu mulai 2017, mata pelajaran TMK dimansuhkan dan dijadikan sebagai salah satu Elemen Merentas Kurikulum (EMK). Himpunan ini merangkumi Bahan Sokongan bagi pengintegrasi elemen Teknologi Maklumat dan Komunikasi (TMK) dalam mata pelajaran seperti berikut:

  1. Bahasa Inggeris
  2. Bahasa Melayu
  3. Matematik
  4. Pendidikan Islam
  5. Pendidikan Jasmani & Pendidikan Kesihatan
  6. Pendidikan Kesenian
  7. Pendidikan Moral
  8. Sains

Himpunan ini dipisahkan mengikut dua kategori iaitu Modul Aplikasi dan Modul Kemahiran Asas bagi pengintegrasian TMK Tahun 2. Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun bahan-bahan ini pada pautan muat turun yang telah disediakan di bawah:

Dapatkan “Himpunan Terbaik Bahan Sokongan Pengintegrasian TMK dalam PdPc Tahun 2” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Himpunan Terbaik Bahan Sokongan Pengintegrasian TMK dalam PdPc Tahun 2

  1. Modul Aplikasi
  2. Modul Kemahiran Asas

 

Sekian, semoga perkongsian ini iaitu Himpunan Terbaik Bahan Sokongan Pengintegrasian TMK dalam PdPc Tahun 2 dapat membantu warga pendidik khususnya guru-guru Tahun 2 dalam mengintegrasikan TMK dalam PdPc Tahun 2 dan semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.