Pra Sekolah Himpunan Terbaik Buku Prasekolah

Himpunan Terbaik Buku Prasekolah

37813

 

Himpunan Terbaik Buku Prasekolah

Himpunan Terbaik Buku Prasekolah pada kali ini menyediakan latihan berkaitan dengan suku kata, huruf vokal, huruf kecil yang sesuai untuk diberikan kepada murid prasekolah. Sesuai dengan murid prasekolah, di dalam latihan ini turut menyediakan elemen kartun yang dapat menarik perhatian mereka semasa melaksanakan latihan ini.

Proses Pembelajaran dan Pengajaran juga perlulah dilaksanakan oleh ibu bapa semasa di rumah dan tidak hanya mengharapkan usaha guru-guru di sekolah sahaja. Di rumah, proses pembelajaran yang dilakukan adalah lebih santai kerana bagi mengelakkan kanak-kanak mengalami tekanan.

Buku-buku yang disediakan ini adalah bertujuan untuk membantu ibu bapa dan guru untuk menambah kemahiran dalam membina ayat, menyebut perkataan yang sempurna dalam kalangan kanak-kanak.

Semasa proses perkembangan awal kanak-kanak, proses pembelajaran adalah penting bagi memastikan mereka dapat mengadaptasikan situasi pembelajaran yang dilakukan di sekolah dan di rumah. Pembelajaran juga membantu perkembangan minda kanak-kanak bagi memastikan tahap intelektual mereka adalah sepadan dengan perkembangan fizikal mereka.

 


Buku yang kami kongsikan ini adalah seperti berikut :

 1. BUKU VOKAL
 2. BUKU KVKV
 3. BUKU HURUF KECIL
 4. BUKU PRATULIS
 5. BUKU SUKU KATA

 BUKU VOKAL

Himpunan Buku Terbaik Prasekolah-5

BUKU KV+KV

Himpunan Buku Terbaik Prasekolah-4

 BUKU HURUF KECIL

Himpunan Buku Terbaik Prasekolah-3

 BUKU PRATULIS

 BUKU SUKU KATA

CREDIT TO : Teacher Shasha

 

Dapatkan “Himpunan Terbaik Buku Prasekolah” di sini


Bahan ini dikongsikan bagi tujuan kegunaan para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan yang berguna untuk kanak-kanak. Sila muat turun di dalam pautan yang telah disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download :

 1. BUKU VOKAL
 2. BUKU KVKV
 3. BUKU HURUF KECIL
 4. BUKU PRATULIS
 5. BUKU SUKU KATA

 

Diharapkan agar dengan perkongsian Himpunan Buku Prasekolah ini akan dapat memberikan manfaat kepada para ibu bapa dan guru serta meningkatkan tahap kefahaman kanak-kanak.

Selain itu, kami juga ada berkongsi bahan pendidikan yang lain seperti:

 • Latihan Kemahiran Bertutur Bahasa Inggeris Tahun 5
 • Modul PDPR Bahasa Inggeris Tahun 2, Topik 6 (17-27 Mei)
 • Koleksi Flashcard Menarik dan Berwarna-warni
 • Modul PDPR Tahun 1, Unit: At School (17-27 Mei)

Sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online untuk mendapatkan informasi berkenaan dengan dunia pendidikan seperti bahan-bahan bantu mengajar, maklumat terkini dan bantuan pendidikan.