Soalan Peperiksaan KERTAS SOALAN BAHASA MELAYU PERCUBAAN SPM 2021 + SKEMA JAWAPAN EDISI MRSM

KERTAS SOALAN BAHASA MELAYU PERCUBAAN SPM 2021 + SKEMA JAWAPAN EDISI MRSM

1952

Subjek Bahasa Melayu merupakan salah satu subjek utama wajib lulus sekiranya anda ingin mendapatkan sijil SPM dan menyambung pelajaran ke mana-mana institusi pendidikan tinggi dalam negara. Subjek ini merangkumi 4 kertas soalan yag terdiri daripada kertas satu dan dua untuk ujian bertulis, kertas 3 dan 4 untuk ujian bertutur dan mendengar. Setiap kertas soalan diperuntukkan tempoh masa yang tertentu.

Sangat penting untuk pelajar mengenalpasti format soalan peperiksaan sebelum menduduk peperiksaan supaya pelajar boleh membuat persediaan yang mencukupi.

Kertas satu dan dua sama-sama mewakili 100markah, kertas tiga 70markah manakala kertas empat pula membawa 30markah. Setiap kertas soalan ini menuntut kemahiran yang berbeza dari calon. Rujuk gambarajah di bawah :

Semoga dengan perkongsian ini dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih.

 

MUAT TURUN KERTAS SOALAN + SKEMA JAWAPAN EDISI MRSM :

MRSM K1 BM

MRSM K2 BM

MRSM K1 SKEMA

MRSM K2 SKEMA