Soalan Peperiksaan KERTAS SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 BIOLOGI NEGERI SEMBILAN

KERTAS SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 BIOLOGI NEGERI SEMBILAN

228

Teknik salin dan dapat adalah teknik yang sangat digalakkan dalam menjawab soalan esei. Pernahkah anda dengar mengenai teknik ini? Teknik ini memerlukan anda untuk mengkaji skema jawapan dengan menyalin point penting dalam skema jawapan dan olah point itu dengan ayat anda sendiri untuk mendapatkan sebuah jawapan kepada soalan esei anda.

Walaupun anda menyalin point dari skema jawapan, pastikan struktur jawapan yang anda olah sendiri itu berada dalam keadaan yang tersusun dan dilengkapi dengan fakta serta contoh yang bersesuaian bagi memastikan pemberian markah dapat diberikan dengan baik.

Gunakan teknik ini ketika anda membuat latih tubi dengan set soalan peperiksaan yang lepas. Pastikan anda membuat semakan dengan guru untuk mendapatkan cadangan penambahbaikan yang boleh dilakukan untuk menguatkan lagi struktur jawapan dan esei anda.

Teknik ini juga boleh digunakan untuk soalan lain, ia tidak terhad kepada soalan berbentuk esei sahaja.

Di sini admin kongsikan soalan percubaan SPM 2022 untuk anda gunakan sebagai bahan ulangkaji dan latih tubi dalam membuat persiapan menghadapi peperiksaan yang bakal menjelang.

Semoga dengan perkongsian dari SGO ini dapat membantu memudahkan urusan para guru, ibu bapa dan terutamanya pelajar dalam menuntuk ilmu. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan yang lain dan follow kami di https://t.me/sistemguruonline  untuk lebih banyak maklumat dan perkongsian menarik. Terima kasih.

MUAT TURUN SEKARANG :

N9-BIO