Soalan Peperiksaan KERTAS SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 BIOLOGI NEGERI KELANTAN

KERTAS SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 BIOLOGI NEGERI KELANTAN

109

Adakah anda sukar untuk mengingati struktur gambarajah tertentu? Terutamanya apabila ada soalan yang memerlukan anda untuk menamakan gambarajah atau melabelkan struktur gambarajah tertentu. Sekiranya anda bukan seorang yang mahir melukis, ia bukan satu alasan untuk anda tidak menguasai struktur gambarajah yang terdapat dalam subjek biologi.

Ada pelbagai cara untuk anda melekatkan imej tersebut di dalam minda. Namun, cara yang paling berkesan adalah dengan cuba melakar sendiri gambarajah tersebut. Ia tidak perlu sempurna dan cantik. Cukuplah ia dilakarkan hampir menyerupai gambarajah asal, jelas dan dilabelkan dengan baik bersama sedikit catatan nota ringkas yang menerangkan mengenai gambarajah tersebut.

Atau anda boleh juga mencari imej sel atau apa-apa yang anda inginkan dari laman sesawang yang dibenarkan, muat turun dan cetak. Cari imej yang tiada warna dan label. Tugas anda adalah meletakkan warna dan label yang betul pada gambarajah tersebut bersama penerangan ringkas tentangnya.

Di sini admin kongsikan soalan percubaan SPM 2022 untuk anda gunakan sebagai bahan ulangkaji dan latih tubi dalam membuat persiapan menghadapi peperiksaan yang bakal menjelang.

Semoga dengan perkongsian dari SGO ini dapat membantu memudahkan urusan para guru, ibu bapa dan terutamanya pelajar dalam menuntuk ilmu. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan yang lain dan follow kami di https://t.me/sistemguruonline  untuk lebih banyak maklumat dan perkongsian menarik. Terima kasih.

MUAT TURUN SEKARANG :
KELANTAN-BIO