Kuiz Online Koleksi Terbaru Kuiz Online Bahasa Melayu Tahun 6

Koleksi Terbaru Kuiz Online [Quizizz] Bahasa Melayu Tahun 6

1677

Koleksi Terbaru Kuiz Online [Quizizz] Bahasa Melayu Tahun 6

Koleksi Terbaru Kuiz Online [Quizizz] Bahasa Melayu Tahun 6 ini merupakan bahan pembelajaran secara online yang dikumpulkan khas untuk membantu para guru seluruh Malaysia ketika melaksanakan proses PdPR yang akan dijalankan selepas cuti Hari Raya nanti.

Selain itu pihak ibu bapa pula, dapat memberikan kerjasama yang baik semasa PdPR dilaksanakan dan dapat menggunakan bahan ini sebagai ulangkaji anak-anak semasa dirumah diwaktu petang atau malam.

Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR)

Pengenalan

Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (2013-2025) menetapkan setiap murid mendapat akses kepada pendidikan untuk mencapai potensi diri bagi menghadapi kehidupan masa hadapan. Oleh itu, murid berhak mendapat peluang mengikuti pendidikan, meskipun mereka tidak dapat hadir ke sekolah.

Definisi PdPR

Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) ialah pengajaran dan pembelajaran (PdP) yang dilaksanakan di rumah atau pusat komuniti atau di mana-mana lokasi yang bersesuaian. PdPR boleh dilaksanakan dalam talian dan/ atau luar talian dan/ atau off-site dengan berstruktur dan terancang.

PdPR dilaksanakan apabila murid tidak dapat hadir ke sekolah dalam satu tempoh yang tertentu atas sebab bencana atau wabak atau sebab-sebab lain dengan kelulusan pendaftar negeri.

Selain itu, kami juga ada kongsikan artikel Manual Pengajaran & Pembelajaran di Rumah (PdPR) merupakan panduan kepada para guru untuk melaksanakan PdPR secara sistematik dan terancang supaya murid dapat mengikuti PdPR secara optimum. Kejayaan PdPR murid memerlukan sokongan semua pihak iaitu KPM, JPN, PPD, guru, ibu bapa/ penjaga dan komuniti.

Dapatkan “Koleksi Terbaru 17 Kuiz Online [Quizizz] Bahasa Melayu Tahun 6” di sini


Kami telah mengumpul soalan-soalan kuiz online disini untuk dikongsikan kepada anda semua. Sila tekan link yang telah disediakan dibawah.

 1. Kuiz BM 1
 2. Kuiz BM 2
 3. Kuiz BM 3
 4. Kuiz BM 4
 5. Kuiz BM 5
 6. Kuiz BM 6
 7. Kuiz BM 7
 8. Kuiz BM 8
 9. Kuiz BM 9
 10. Kuiz BM 10
 11. Kuiz BM 11
 12. Kuiz BM 12
 13. Kuiz BM 13
 14. Kuiz BM 14
 15. Kuiz BM 15
 16. Kuiz BM 16

Koleksi Terbaru Kuiz Online Tahun 1 – 6

 • Tahun 1
 • Tahun 2
 • Tahun 3
 • Tahun 4
 • Tahun 5
 • Tahun 6

Manfaat Bersama

Diharap perkongsian pada kali ini berkaitan Koleksi Terbaru Kuiz Online [Quizizz] Bahasa Melayu Tahun 6 dapat membantu para guru dan pelajar di luar untuk menghadapi pengajaran secara PdPR yang akan dilaksanakan nanti. Semoga para guru dan murid bersama-sama menjayakan proses PdPR ini. Teruskan melayari laman sesawang kami Sistem Guru Online untuk mendapatkan pelbagai info berkaitan pendidikan, kerja kosong dan lain-lain.