Latihan Latihan Sains Tahun 1= Unit: Deria Manusia, Muka Surat 19&20

Latihan Sains Tahun 1= Unit: Deria Manusia, Muka Surat 19&20

438

Latihan Sains Tahun 1 Deria Manusia Ms 19&20

Latihan Sains Tahun 1= Unit: Deria Manusia, Muka Surat 19&20. Deria manusia adalah antara fungsi yang penting kepada badan manusia kerana deria mampu memberikan amaran kepada otak untuk menyelamatkan seseorang individu.

Manusia mempunyai 5 deria utama iaitu deria penglihatan, deria sentuhan, deria bau, deria rasa dan deria pendengaran. Semua deria ini memainkan peranan yang penting dalam kehidupan seharian seseorang individu kerana setiap deria inilah yang memberikan informasi kepada badan untuk bertindak.

Dapatkan “Latihan Sains Tahun 1= Unit: Deria Manusia, Muka Surat 19&20” di sini


Bahan ini boleh dicetak dan digunakan di dalam kelas kerana ianya sejajar dengan PdP sekolah. Ibu bapa turut boleh menggunakan bahan ini untuk dijadikan sebagai latihan tambahan anak-anak di rumah.

SAINS TAHUN 1, UNIT 4 MANUSIA, MUKA SURAT 19 DAN 20

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : SAINS TAHUN 1, UNIT 4 MANUSIA, MUKA SURAT 19 DAN 20

Diharapkan agar dengan perkongsian Latihan Sains Tahun 1 ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa yang sedang mencari latihan tambahan anak-anak.

Selain daripada perkongsian bahan ini, kami juga ada berkongsi berkenaan dengan bahan seperti:

Sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online untuk mendapatkan informasi terkini berkenaan dengan bahan pendidikan, bantuan kerajaan dan bantuan pendidikan.