Latihan Latihan Matematik Tahun 1= Unit: Operasi Asas, Muka Surat 17&18

Latihan Matematik Tahun 1= Unit: Operasi Asas, Muka Surat 17&18

674

Latihan Matematik Tahun 1 Operasi Asas Ms 17&18

Latihan Matematik Tahun 1= Unit: Operasi Asas, Muka Surat 17&18 sedikit sebanyak dapat memberikan kefahaman yang lebih mendalam terhadap topik Matematik ini.

Tanggungjawab dalam mendidik anak-anak bukan sahaja menjadi tanggungjawab guru-guru di sekolah malah ianya adalah suatu kewajipan bagi setiap ibu bapa untuk memberikan tunjuk ajar dan didikan kepada anak-anak. Ibu bapa tidak seharusnya melepaskan tanggungjawab ini begitu sahaja kepada para guru, dan perlulah memainkan peranan yang penting dalam perkembangan awal kanak-kanak bak kata pepatah, “Meluntur Buluh Biarlah dari Rebungnya”.

Selain daripada mendidik anak-anak hanya dalam bidang pendidikan, ibu bapa juga perlulah memastikan anak-anak mendapat didikan agama dan moral yang secukupnya berdasarkan kata-kata ahli fizikteori Albert Einstein, “Agama tanpa ilmu adalah buta, ilmu tanpa agama adalah lumpuh”. Pendedahan berkenaan dengan ilmu agama perlulah diberikan dari awal usia kanak-kanak kerana agama akan menjadi pedoman hidup untuk mengelakkan diri daripada perbuatan maksiat dan perkara yang membahayakan kesihatan seperti menghisap rokok, meminum arak dan sebagainya.

Daftarkan anak-anak ke dalam program yang sesuai supaya anak-anak dapat mengisi masa lapang anak-anak di samping memperoleh faedah daripada sesuatu program. Sebagai contoh, program agama, mengenal Al-Quran, bengkel pelajaran dan lain-lain juga membantu kecemerlangan anak-anak.

Dapatkan “Latihan Matematik Tahun 1= Unit: Operasi Asas, Muka Surat 17&18” di sini


Perkongsian bahan pendidikan ini adalah bagi membantu para guru dalam penyediaan bahan bantu mengajar serta membantu para ibu bapa dalam memberikan latihan tambahan kepada anak-anak di rumah.

MATEMATIK TAHUN 1 OPERASI ASAS MS 17

MATEMATIK TAHUN 1 OPERASI ASAS MS 18

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : LATIHAN MATEMATIK TAHUN 1 OPERASI ASAS MS 17 DAN18

Diharapkan dengan perkongsian Latihan Matematik Tahun 1 ini akan dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa.

Selain itu, kami juga ada berkongsi berkenaan dengan bahan pendidikan yang lain. Antaranya ialah:

Sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online untuk mendapatkan informasi terkini.