Latihan Lembaran Kerja Matematik Tahun 1 (Operasi Asas: Tambah Tolak)

Lembaran Kerja Matematik Tahun 1 (Operasi Asas: Tambah Tolak)

11093

Lembaran Kerja Matematik Operasi Asas Tahun 1

Lembaran Kerja Matematik Tahun 1 (Operasi Asas: Tambah Tolak) ini mengumpulkan latihan-latihan operasi asas, tambah tolak yang sesuai bagi dilakukan oleh murid tahun 1 dan 2.

Latihan ini dihasilkan adalah bertujuan untuk meningkatkan kemahiran operasi asas bagi murid-murid tahap satu dan dua dalam mata pelajaran matematik. Latihan ini mempunyai tahap-tahap kesukaran bagi membantu kemahiran berfikir aras tinggi bagi kanak-kanak.

Mata pelajaran Matematik dapat membantu perkembangan minda kanak-kanak kerana melibatkan soalan-soalan aras tinggi yang bertujuan untuk membantu kanak-kanak untuk berfikir secara kritikal dalam menyelesaikan masalah yang dinyatakan di dalam soalan.

Operasi Asas matematik seperti tambah tolak adalah perkara asas yang digunakan dalam kehidupan seharian. Ianya juga penting dalam bidang perniagaan, kerana di dalam bidang ini, mereka menggunakan proses tambah dan tolak untuk melancarkan proses perniagaan.

Dapatkan “Lembaran Kerja Matematik Tahun 1 (Operasi Asas: Tambah Tolak)” di sini


Disini kami kongsikan bahan pendidikan yang boleh digunakan oleh para guru dan ibu bapa untuk dijadikan sebagai latihan insentif bagi murid-murid samada di rumah mahupun di sekolah. Sila muat turun bahan pendidikan ini melalui pautan yang telah ditetapkan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Lembaran Kerja Matematik Tahun 1 Operasi Asas Tambah Tolak

Diharapkan agar perkongsian mengenai Lembaran Kerja Operasi Asas Matematik ini akan dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa serta dapat menambahbaik kemahiran matematik murid-murid.

Selain itu, kami juga pernah berkongsi berkenaan dengan bahan pendidikan yang lain seperti:

Sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online untuk mendapatkan informasi terkini berkenaan dengan bahan-bahan pendidikan, bantuan kerajaan dan pelbagai informasi berguna.