Latihan Lembaran Membaca untuk Murid Pemulihan Khas

Lembaran Membaca untuk Murid Pemulihan Khas

1191

lembaran membaca untuk murid pemulihan khas

Lembaran Membaca untuk Murid Pemulihan Khas. Bahan ini sesuai untuk membantu murid prasekolah, pemulihan khas dan tahap 1 dalam mengajarkan mereka untuk membaca.

Lembaran membaca yang disediakan pada kali ini sesuai untuk pembacaan semasa di rumah dengan bimbingan ibu bapa. Ia boleh dijadikan sebagai latihan atau aktiviti kepada murid semasa cuti persekolahan.

Proses membaca perlulah dimulakan dengan mengeja. Ibu bapa perlulah memainkan peranan dalam memastikan perkembangan anak-anak tidak terganggu dan bantu mereka dalam mata pelajaran yang mereka tidak dapat kuasai.

Ibu bapa boleh mula mendedahkan kepada anak-anak berkenaan dengan pembacaan dari awal usia lagi. Misalnya, sering membacakan kepada mereka berkenaan dengan bahan bacaan ringkas. Jika mereka telah mencecah usia 5 tahun, mula untuk membiarkan anak-anak mencipta sendiri cerita berdasarkan imaginasi dan kreativiti mereka.

Dapatkan “Lembaran Membaca untuk Murid Pemulihan Khas” di sini


Di sini kami sediakan bahan yang dapat membantu para guru menyediakan bahan bantu mengajar kepada murid. Selain itu, ibu bapa juga dapat memberikan pendidikan kepada anak-anak walaupun berada di rumah. Sumber bahan adalah daripada BBM Anafadz.

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Download : bacaan pemulihan khas

Terdapat pelbagai cara dan kaedah yang boleh digunakan oleh ibu bapa dalam memberikan pendidikan kepada anak-anak. Ibu bapa perlulah menjadi kreatif ketika sesi PDPR yang sedang dilaksanakan ketika ini.

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Lembaran Membaca untuk Murid Pemulihan Khas ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan kepada murid dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan agar bahan yang dikongsikan dapat membantu murid pemulihan khas dalam proses membaca mereka.

Sebelum ini, kami ada kongsikan beberapa bahan pendidikan untuk murid-murid pemulihan khas dan prasekolah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online. Di dalam laman web ini juga ini menyediakan informasi terkini seperti isu-isu semasa, isu pendidikan, bantuan kerajaan dan pelbagai lagi informasi yang bermanfaat untuk guru, ibu bapa dan orang awam.