Buku Panduan & Pengurusan Manual Kesedaran Sivik Dan Amalan Nilai Murni Bagi Sekolah Rendah

Manual Kesedaran Sivik Dan Amalan Nilai Murni Bagi Sekolah Rendah

558

Manual Kesedaran Sivik Dan Amalan Nilai Murni Bagi Sekolah Rendah. Guru yang mencari bahan maklumat berkait aktiviti sekolah, pengajaran subjek dan beberapa bahan formal seperti file pengurusan, anda boleh mendapatkan semuanya di Sistem Guru Online.

Pengumuman kepada guru-guru, anda boleh merujuk dan  mendapatkan bahan pendidikan dan pengajaran di Sistem Guru Online. Selain itu, kami juga akan terus memuat naik input-input terbaharu mengenai pendidikan bagi membantu anda dalam tugasan harian sebagai seorang guru.

Melalui penyediaan maklumat pendidikan kami akan dapat membantu memudahkan urusan para guru dan melancarkan kerja-kerja pengajaran guru. Oleh itu, dinasihatkan guru merujuk kepada latihan-latihan dan maklumat yang kami sediakan secara percuma bagi membantu memudahkan urusan pendidikan guru-guru untuk sekolah.

Bagi memudahkan urusan guru, disini Sistem Guru Online menyediakan banyak bahan antaranya bahan kegiatan ko-kurikulum , latihan-latihan soalan peperiksaan, fail pengurusan, bahan pengajaran, buku teks mata pelajaran dan kandungan yang akan memudahkan urusan anda dalam melaksanakan program dan memastikan aktiviti pengajaran berjalan mengikut perancangan.

Oleh itu, disini kami dari sistem guru online, ingin memudahkan urusan guru dan menyokong usaha guru memberikan pendidikan yang terbaik kepada anak murid. Kami menyediakan anda Manual Kesedaran Sivik Dan Amalan Nilai Murni Bagi Sekolah RendahAnda boleh ikuti dan mendapatkan Manual Kesedaran Sivik Dan Amalan Nilai Murni Bagi Sekolah Rendah Kepada Guru-Guru  dibawah.

Manual Kesedaran Sivik Dan Amalan Nilai Murni Bagi Sekolah Rendah

Untuk pengetahuan,kepada guru yang memerlukan bahan bagi membantu dan meningkatkan kesedaran sivik, kami menyediakan Manual Kesedaran Sivik Dan Amalan Nilai Murni Bagi Sekolah Rendah  kepada anda  secara Percuma.

Untuk dapatkan bahan tersebut, anda boleh “Muat Turun” kandungan bahan tersebut didalam file berbentuk PDF :

Manual Kesedaran Sivik Dan Amalan Nilai Murni Bagi Sekolah Rendah

Untuk makluman guru-guru, Kami dari sistem guru online menyediakan bahan pengajaran kepada pelbagai peringkat guru bermula dari tadika, sekolah rendah, dan sekolah menengah. Untuk memudahkan urusan guru, anda boleh rujuk dan cari bahan pengajaran di telegram rasmi kami.  > Sistem Guru Online <

Dapatkan Juga:

Kepentingan Pendidikan Sivik Dan Moral Di Sekolah Rendah

Sekolah merupakan tempat untuk menimba ilmu. Ilmu yang diajari guru bukanlah hanya ilmu pelajaran, tetapi dalam masa yang sama ilmu untuk membina jati diri dan baik budi pekerti.

Bagi mendidik hati nurani anak-anak di sekolah rendah, kementerian pendidikan malaysia (KPM) telah memperkenalkan subjek khusus bagi membina jati diri dan memupuk nilai-nilai murni dalam diri pelajar. Pendidikan sivik dan moral yang diajarkan oleh guru di sekolah bermula dari perkembangan awal anak-anak iaitu sejak sekolah rendah.

Melalui perangkaan oleh kementerian pendidikan di dalam buku teks subjek pendidikan sivik dan moral akan memastikan pelajar mendapat input nilai-nilai murni dan dapat mengaplikasikan kebaikan dalam kehidupan.

Pendidikan sivik dan moral adalah penting untuk membina masyarakat Malaysia yang mempunyai baik budi pekerti, sopan santun dan menghindarkan daripada terjebak dengan masalah sosial.

Kesimpulannya, anak-anak perlu di didik sejak dari kecil. Bak kata pepatah melayu ” Melentur buluh biarlah dari rebungnya”.