Modul Modul PDPR Bahasa Inggeris Tahun 2: The Old House (17-27 Mei)

Modul PDPR Bahasa Inggeris Tahun 2: The Old House (17-27 Mei)

1292

Modul PDPR Bahasa Inggeris Tahun 2 Topic 6 (17-27 Mei)

Modul PDPR Bahasa Inggeris Tahun 2: The Old House (17-27 Mei) ini disediakan untuk membantu dan memudahkan para guru dalam menyediakan bahan pendidikan kepada para pelajar untuk pdpr yang akan dilaksanakan.

Bahasa inggeris adalah merupakan bahasa kedua bagi negara kita dan mata pelajaran ini dijadikan mata pelajaran teras di dalam sistem pendidikan negara bagi menggalakkan rakyat menguasai bahasa kedua ini.

Bahasa Inggeris umumnya digunakan di dalam pelbagai bidang dan dapat memberikan manfaat kepada sesiapa sahaja yang menguasainya. Misalnya, apabila seorang graduan mempunyai kemahiran dalam berbahasa inggeris, peluang pekerjaan yang terbuka kepadanya adalah lebih luas berbanding dengan graduan yang tidak mempunyai kemahiran dalam bahasa inggeris. Pada masa kini, kebanyakkan syarikat besar mengutamakan penggunaan bahasa inggeris kerana bahasa ini digunakan di dalam urusan perniagaan syarikat kerana bertemu dan berunding dengan warga asing.

Mendidik bahasa inggeris pada peringkat awal perkembangan kanak-kanak adalah salah satu cara bagi memudahkan mereka mengadaptasi bahasa ini. Bak kata pepatah, “Meluntur Buluh Biarlah Dari Rebungnya”.

Dapatkan “Modul PDPR Bahasa Inggeris Tahun 2: The Old House (17-27 Mei) ” di sini


Di sini kami kongsikan bahan pendidikan yang boleh dimuat turun di dalam pautan yang telah disediakan di bawah. Para ibu bapa dan guru boleh menggunakan bahan ini sebagai latihan tambahan ataupun sebagai bahan bantu mengajar semasa di dalam kelas.

Kredit kepada Facebook Page Teacher Hidayu. 

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Modul PDPR Bahasa Inggeris Tahun 2: The Old House (17-27 Mei)

Diharapkan agar perkongsian bahan pendidikan Modul PDPR Bahasa Inggeris Tahun 2 ini akan dapat memberikan manfaat kepada para ibu bapa dan guru serta memberikan impak kepada murid-murid dalam memperkasakan kemahiran bahasa inggeris mereka.

Sebelum ini, kami juga ada berkongsi mengenai bahan pendidikan yang lain seperti:

Selain daripada perkongsian bahan pendidikan, kami juga ada menyediakan informasi semasa yang berkaitan dengan pendidikan seperti:

Sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online untuk mendapatkan informasi terkini berkenaan dengan bahan pendidikan bermanfaat, informasi berkenaan dengan bantuan kerajaan, bantuan pendidikan dan sebagainya.