Modul Modul Prasekolah: Aktiviti Membaca Suku Kata & Menampal

Modul Prasekolah: Aktiviti Membaca Suku Kata & Menampal

2256

modul prasekolah aktiviti baca suku kata

Modul Prasekolah: Aktiviti Membaca Suku Kata & Menampal. Fokus utama bahan yang dikongsikan ini adalah bagi membantu para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan bantu mengajar yang boleh ketika di sekolah mahupun di rumah.

Di dalam bahan ini terdapat beberapa soalan yang memerlukan kanak-kanak membaca, menggunting serta menampal. Selain daripada memberikan pendidikan untuk kanak-kanak, bahan ini juga membantu dalam perkembangan motor halus mereka. Motor halus semasa peringkat awal kanak-kanak adalah penting bagi membantu mereka untuk menggenggam, menulis dan sebagainya. Motor halus melibatkan pergerakan otot-otot kecil seperti jari dan pergelangan tangan.

Ibu bapa digalakkan untuk menggunakan bahan seperti ini dalam menyediakan bahan pendidikan kepada anak-anak. Perkara ini adalah bagi melibatkan pelbagai pergerakan tubuh badan kanak-kanak.

Dapatkan “Modul Prasekolah: Aktiviti Membaca Suku Kata & Menampal” di sini


Di sini kami kongsikan modul prasekolah yang dapat membantu guru prasekolah menyediakan bahan mengajar. Ibu bapa juga digalakkan untuk menggunakan bahan ini sebagai aktiviti tambahan semasa waktu di rumah.

Sila muat turun bahan ini melalui pautan yang telah disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download :

Kesimpulannya, ibu bapa perlulah menjadi kreatif dalam mendidik anak-anak bagi menarik minat serta memberikan rasa seronok ketika belajar walaupun secara di rumah. Pada masa kini, teknologi merupakan perkara asas dalam kehidupan seharian semua golongan. Ibu bapa juga perlulah menggunakan kemudahan teknologi sebagai salah satu cara memberikan pendidikan kepada anak-anak.

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Modul Prasekolah: Aktiviti Membaca Suku Kata & Menampal ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan yang dapat dijadikan sebagai bahan bantu mengajar kepada prasekolah. Pada masa yang sama, kami mengharapkan agar bahan ini juga dapat membantu murid prasekolah mendapatkan bahan pendidikan yang berkualiti.

Sebelum ini, kami juga ada berkongsi beberapa bahan pendidikan untuk murid prasekolah. Antaranya ialah:

Untuk mendapatkan informasi terkini mengenai isu-isu semasa dan pelbagai lagi bahan pendidikan yang berguna untuk para guru, ibu bapa dan murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online.