Soalan Peperiksaan Soalan Pentaksiran Akhir Tahun Bahasa Inggeris Tahun 3

Soalan Pentaksiran Akhir Tahun Bahasa Inggeris Tahun 3

2824

soalan pentaksiran akhir tahun bahasa inggeris tahun 3

Soalan Pentaksiran Akhir Tahun Bahasa Inggeris Tahun 3. Bahan ini sesuai untuk digunakan oleh para guru sebagai soalan ujian kepada murid tahun 3 dalam menguji tahap penguasaan mereka terhadap mata pelajaran Bahasa Inggeris.

Ujian atau Pentaksiran dilakukan bagi mengetahui tahap penguasaan murid mengenai topik-topik yang telah dipelajari mereka. Ia juga mampu mengenalpasti murid yang lemah dan akan diberi perhatian untuk membantu mereka dalam pelajaran.

Ujian Bahasa Inggeris bagi murid sekolah rendah akan menjadi sukar bagi murid yang tidak mengulangkaji pelajaran atau yang tidak mahir dalam mata pelajaran ini. Oleh itu, bagi mengelakkan perkara tersebut berlaku, ibu bapa perlulah memberikan bimbingan kepada anak-anak untuk menguasai Bahasa Inggeris.

Antara kaedah yang boleh dilakukan oleh mereka adalah dengan mendidik anak-anak mengenai Bahasa Inggeris sejak dari awal usia mereka. Misalnya, membacakan bahan bacaan Bahasa Inggeris seawal usia mereka 3 tahun bagi membiasakan mereka untuk mendengar perkataan-perkataan bahasa inggeris serta cara sebutan bagi setiap perkataan.

Dapatkan “Soalan Pentaksiran Akhir Tahun Bahasa Inggeris Tahun 3” di sini


Di sini kami sediakan soalan pentaksiran yang boleh dijadikan sebagai ujian akhir tahun oleh para guru untuk menguji tahap penguasaan murid-murid. Ibu bapa juga boleh menggunakan bahan ini sebagai latihan tambahan semasa berada di rumah. Kredit bahan daripada Angela NF Liew.

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download :

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Soalan Pentaksiran Akhir Tahun Bahasa Inggeris Tahun 3 ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan yang berkualiti kepada murid dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan agar bahan ini dapat membantu guru mengetahui tahap penguasaan setiap murid.

Di dalam perkongsian yang lepas, kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan yang boleh digunakan kepada murid sekolah rendah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan samada untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online. Di dalam laman web ini juga menyediakan informasi terkini mengenai isu-isu semasa seperti isu pendidikan, bantuan kerajaan dan pelbagai lagi informasi bermanfaat untuk ibu bapa, guru dan orang ramai.