Soalan Peperiksaan SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 : BAHASA MELAYU NEGERI JOHOR

SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 : BAHASA MELAYU NEGERI JOHOR

808

Jawapan yang lengkap dan jelas adalah jawapan yang mempunyai subjek dan predikat. Setiap point yang diberikan wajib diiringi dengan penerangan dan penjelasan yang menjelaskan mengenai point tersebut tanpa mengubah maksud atau kaitan dan dengan sempurna menunjukkan perkaitan antara subjek dan predikat.

Apakah yang dimaksudkan dengan subjek dan predikat?

Jika anda diminta untuk menyenaraikan beberapa langkah penting, anda wajib memberikan penerangan terhadap langkah tersebut dengan menceritakan bagaimana ia memberi kesan kepada apa yang memerlukan langkah tersebut dijalankan.

Setiap penjelasan mestilah menunjukkan langkah tersebut dengan tepat. Gunakan predikat yang bersesuaian dan berkait dalam penceritaan anda untuk menjelaskan mengenai subjek.

Di sini admin ingin kongsikan koleksi SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 untuk membantu anda mengulangkaji dan membuat persiapan dengan lebih cemerlang.

Dengan wujudnya bahan seperti ini, ia dapat memudahkan dan membantu pelajar dalam membuat persediaan. Latihan dan nota yang pelbagai dapat membantu pelajar untuk belajar memahami dan mengingati perkara penting dalam topik yang dipelajar semasa di sekolah. Koleksi kertas soalan peperiksaan yang lepas juga sangat membantu dalam memberi gambaran terhadap kertas soalan dan suasana peperiksaan sebenar.

Semoga dengan perkongsian dari SGO ini dapat membantu memudahkan urusan para guru, ibu bapa dan terutamanya pelajar dalam menuntuk ilmu. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan yang lain dan follow kami di https://t.me/sistemguruonline  untuk lebih banyak maklumat dan perkongsian menarik. Terima kasih.

MUAT TURUN SEKARANG :

BM-JOHOR