Soalan Peperiksaan SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 SEJARAH NEGERI KELANTAN

SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 SEJARAH NEGERI KELANTAN

323

Memandangkan peperiksaan SPM semakin hampir, admin yakin ramai pelajar dan juga guru mula merasa cemas dan panic. Jangan risau, anda sudah memanfaatkan masa anda dengan membuat persiapan sewajarnya sebelum menghadapi peperiksaan.

Pun begitu, admin sangat berbesar hati untuk berkongsi beberapa nota ringkas dari nota poket yang terdiri daripada beberapa topik ramalan yang bakal memasuki dalam soalan peperiksaan. Walau bagaimanapun, sekali lagi admin ingatkan, soalan ramalan bukanlah sesuatu yang boleh kita harap 100%, tetapi ia masih wajar diberikan perhatian kerana ia dibuat berdasarkan kajian terhadap corak soalan-soalan peperiksaan yang lepas.

Bagi soalan peperiksaan mata pelajaran Sejarah, ada beberapa topik penting yang diramalkan akan timbul dalam kertas peperiksaan. Admin akan kongsikan topik berkenaan bersama point penting untuk rujukan pelajar.

Berikut adalah antara topik yang diramalkan :

Topik ini adalah dari tingkatan 4 dan bab 1 yang menceritakan mengenai Ciri-ciri Negara Bangsa KMM. Masihkah anda ingat tentang topik ini?

Ciri-ciri Negara Bangsa KMM bermaksud negara yang ditubuhkan dengan berdasarkan Kesultanan Melayu Melaka yang terdiri daripada Kerajaan, Rakyat, Kedaulatan, Undang-undang, Wilayah Pengaruh, dan Lambang Kebesaran. Anda boleh merujuk penerangan ringkan mengenai tajuk ini dalam gambarajah di atas.

Admin kongsikan juga file pdf nota poket untuk kertas soalan ini agar mudah untuk anda membuat rujukan dan pemahaman.

2022-SEJARAH-B-W-NOTA-POKET-WITH-COVER

Di sini admin ingin kongsikan koleksi SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 untuk membantu anda mengulangkaji dan membuat persiapan dengan lebih cemerlang.

Semoga dengan perkongsian dari SGO ini dapat membantu memudahkan urusan para guru, ibu bapa dan terutamanya pelajar dalam menuntuk ilmu. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan yang lain dan follow kami di https://t.me/sistemguruonline  untuk lebih banyak maklumat dan perkongsian menarik. Terima kasih.

MUAT TURUN SEKARANG :

Kelantan-SJ