SPM Soalan Percubaan SPM Matematik Tambahan Selangor 2020

Soalan Percubaan SPM Matematik Tambahan Selangor 2020

877

soalan percubaan spm matematik tambahan 2020

Soalan Percubaan SPM Matematik Tambahan Selangor 2020 ini disertakan sekali dengan skema jawapan bagi kedua-dua kertas Matematik Tambahan SPM.

Mateamtik Tambahan merupakan salah satu cabang daripada mata pelajaran Matematik dan merupakan mata pelajaran pilihan yang boleh dipilih oleh pelajar. Umumnya pelajar yang mengambil aliran sains diwajibkan untuk mengambil Matematik Tambahan dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Mata pelajaran ini sering dikatakan sebagai mata pelajaran yang susah untuk mendapatkan skor A. Perkara penting yang perlu dilakukan oleh pelajar dalam menguasai mata pelajaran ini ialah mereka haruslah mengubah cara mereka berfikir terhadap mata pelajaran ini. Anggaplah mata pelajaran ini adalah mudah untuk dikuasai.

Praktis yang kerap perlulah dilakukan agar pelajar dapat menguasai semua bentuk soalan peperiksaan terutamanya bentuk soalan SPM. Jika terdapat kekeliruan, pelajar haruslah rujuk kepada guru mata pelajaran agar kekeliruan itu dapat diselesaikan dengan mudah.

Dapatkan “Soalan Percubaan Peperiksaan SPM Matematik Tambahan Selangor 2020” di sini


Di sini kami kongsikan dua set soalan percubaan peperiksaan SPM yang boleh dijadikan sebagai latihan ulangkaji oleh pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan. Para guru dan ibu bapa boleh menggunakan dua set soalan ini sebagai latihan insentif kepada murid dan anak-anak.

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : SET 1

Download : SET 2

Diharapkan agar perkongsian mengenai Soalan Percubaan Peperiksaan SPM Matematik Tambahan Selangor 2020 ini dapat memberikan manfaat kepada para guru, ibu bapa dalam menyediakan bahan-bahan pendidikan yang dapat membantu murid dan anak-anak. Pada masa yang sama, kami juga berharap agar perkongsian ini dapat membantu para pelajar memahami mata pelajaran Matematik Tambahan ini dengan lebih baik.

Sebelum ini, kami juga ada berkongsi beberapa bahan pendidikan seperti:

Sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online untuk mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan seperti di atas.