Soalan Peperiksaan SOALAN PERCUBAAN SPM: PRODUKSI MULTIMEDIA

SOALAN PERCUBAAN SPM: PRODUKSI MULTIMEDIA

450

Peperiksaan SPM adalah syarat utama untuk pelajar di Malaysia menyambung pelajaran ke peringkat yang seterusnya seperti STPM, Matrikulasi, atau kursus pra-universiti. Pelajar juga boleh menyambung pelajaran dalam kursus luar negara seperti A-Level. Pelajar yang berusia 17 tahun atau berada dalam tingkatan 5 di sekolah menengah adalah pelajar yang layak untuk menduduki peperiksaan SPM.

Kementerian Pendidikan Malaysia telah mengumumkan format baru peperiksaan SPM dari KBSM kepada KSSM. KPM juga telah menjajarkan format peperiksaan Bahasa Inggeris agar seiring dengan Common European of Reference (CEFR) yang telah digunapakai di peringkat antarabangsa.

Terdapat 7 subjek wajib dalam SPM yang perlu diambil oleh pelajar seperti berikut :

Pun begitu, pelajar juga diberikan peluang untuk memilih subjek elektif lainnya yang bersesuaian. Bagi pelajar yang mengambil aliran seperti Sains, Kesusasteraan, Perdagangan, mereka juga mempunyai subjek tertentu yang perlu diambil dalam peperiksaan.

Perkongsian kali ini, admin kongsikan SOALAN PERCUBAAN SPM : PRODUKSI MULTIMEDIA untuk pendidik berikan kepada pelajar sebagai satu latih tubi untuk mempersiapkan mereka dalam menghadapi peperiksaan sebenar.

Produksi Multimedia adalah satu matapelajaran yang mengajar pelajar tentang teori, proses dan kaedah dalam menghasilkan bahan-bahan yang melibatkan multimedia yang menarik dan berkualiti. Dengan adanya subjek ini, pelajar dapat menguasai kemahian dalam pengendalian computer, perakam kamera video, audio dan alat pengimbas imej serta bermacam lagi teknologi lainnya yang terlibat dalam produksi multimedia.

Semoga dengan perkongsian SOALAN PERCUBAAN SPM : PRODUKSI MULTIMEDIA dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih