Buku Panduan & Pengurusan ‘Softcopy’ Bahan bagi Aktiviti “Cari Perkataan” dan “Teka Silang Kata” Sempena Program...

‘Softcopy’ Bahan bagi Aktiviti “Cari Perkataan” dan “Teka Silang Kata” Sempena Program Ihya’ Ramadan

10773

 

‘Softcopy’ Bahan bagi Aktiviti “Cari Perkataan” dan “Teka Silang” Kata Sempena Program Ihya’ Ramadan. Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pada kali ini, bersempena bulan yang penuh keberkatan ini, admin mengongsikan bahan yang bermanfaat sempena pelaksanaan aktiviti-aktiviti dalam Program Ihya’ Ramadan yang dilaksakan di semua sekolah untuk dimuat turun.

Seperti yang kita tahu, bulan Ramadhan adalah anugerah agung dari Allah untuk umat Islam seluruhnya bagi menambah amalan demi meraih ganjaran dan ketaqwaan yang dijanjikan-Nya. Amalan sunat seperti solat sunat tarawih, tadarus al-Quran, tazkirah, iftar jamaie, sedekah dan seumpamanya adalah amat digalakkan dilaksanakan khususnya di dalam bulan Ramadhan al-Mubarak. Oleh itu pelbagai aktiviti agama seharusnya dilaksanakan di dalam bulan Ramadhan ini khususnya, sebagai penjana untuk memantapkan lagi program pengukuhan sahsiah pelajar dan warga sekolah.

Antara aktiviti yang dilaksanakan di sekolah sempena Program Ihya’ Ramadan ialah Teka Silang Kata dan Cari Perkataan. Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun softcopy bahan bagi aktiviti ‘Cari Perkataan” dan “Teka Silang Kata” pada ruangan muat turun yang telah disediakan di bawah. Jawapan bagi aktiviti ini turut disediakan bagi aktiviti Teka Silang Kata.

Berikut merupakan pratonton (preview) bagi bahan-bahan ini:

 

Dapatkan “‘Softcopy’ Bahan bagi Aktiviti “Cari Perkataan” dan “Teka Silang” Kata Sempena Program Ihya’ Ramadan” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : ‘Softcopy’ Bahan bagi Aktiviti “Cari Perkataan” dan “Teka Silang” Kata Sempena Program Ihya’ Ramadan

  1. CARI PERKATAAN – IHYA’ RAMADAN
  2. TEKA SILANG KATA PROGRAM IHYA RAMADAN

KREDIT KEPADA : Cikgu Nur Shahidah

 

Semoga perkongsianĀ ‘Softcopy’ Bahan bagi Aktiviti “Cari Perkataan” dan “Teka Silang” Kata Sempena Program Ihya’ Ramadan ini bermanfaat buat semua. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan segala informasi dan bahan-bahan terkini berkaitan dunia pendidikan. Sekian daripada admin. Salam ramadhan.