Buku Panduan & Pengurusan Templat Pelaporan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) Gabung untuk Kegunaan Guru Kelas Tahun...

Templat Pelaporan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) Gabung untuk Kegunaan Guru Kelas Tahun 1 (KSSR Semakan 2017)

3327

 

Templat Pelaporan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) Gabung untuk Kegunaan Guru Kelas Tahun 1 (KSSR Semakan 2017). Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Terkini daripada Bahagian Pembangunan Kurikulum, KPM telah memuat naik Templat Pelaporan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) Gabung untuk kegunaan Guru Kelas Tahun 1 (KSSR Semakan 2017). Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun templat ini pada ruangan muat turun yang telah admin sediakan di bawah.

Templat Pelaporan Gabungan 2018 adalah khusus untuk kegunaan guru kelas atau guru tingkatan bagi pelaporan Tahap Penguasaan (TP) dalam Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) yang baru dikeluarkan pada tahun 2018.

Templat ini mengandungi semua mata pelajaran yang diambil oleh murid dalam sesuatu kelas atau tingkatan. Ia membantu guru kelas dalam membuat pelaporan kepada semua pihak yang berkepentingan seperti pentadbir, ibu bapa, PPD dan juga JPN apabila diperlukan.

Selain itu templat gabungan ini membantu memudahkan pengurusan rekod perkembangan pembelajaran murid dengan hanya satu pelaporan mewakili semua mata pelajaran. Sehubungan itu juga memberi kemudahan untuk proses cetakan dan tidak membebankan pihak sekolah dengan membantu dari segi penjimatan kos kertas dan sebagainya.

Dapatkan “Templat Pelaporan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) Gabung untuk Kegunaan Guru Kelas Tahun 1 (KSSR Semakan 2017)” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘XLXS’

Download :  Templat Pelaporan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) Gabung untuk Kegunaan Guru Kelas Tahun 1 (KSSR Semakan 2017)

Sumber : Bahagian Pembangunan Kurikulum

 

Penutup

Semoga perkongsian Templat Pelaporan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) Gabung untuk Kegunaan Guru Kelas KSSR Tahun 1 (Semakan 2017) ini berguna khususnya kepada guru kelas Tahun 1 dalam menyediakan Pelaporan Pentaksiran Bilik Darjah (PBD) bagi murid Tahun 1. Teruskan menyokong kami dengan menyertai Channel Telegram kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi terkini berkaitan dunia pendidikan dari semasa ke semasa.