Nota E-Book Nota Poket Anak Bijak Bahasa Inggeris

E-Book Nota Poket Anak Bijak Bahasa Inggeris

1657

E-book nota poket anak bijak bahasa inggeris

E-Book Nota Poket Anak Bijak Bahasa Inggeris ini merupakan nota padat dan ringkas mengenai penggunaan tatabahasa yang betul sebagai rujukan harian murid prasekolah dan sekolah rendah.

Antara topik yang ditunjukkan di dalam nota poket ini adalah:

  1. Common Error In English
  2. Grammar Common Error In English
  3. Singular & Plural
  4. Comparison of Adjectives
  5. Prepositions

Selain daripada menggunakan perkataan yang mudah untuk difahami dan contoh yang ringkas, modul e-book ini juga menggunakan elemet ilustrasi dan warna yang terang. Hal ini adalah bagi menarik minat kanak-kanak untuk menggunakan modul ini.

Kanak-kanak yang dapat pelajari Bahasa Inggeris di awal usia mempunyai pelbagai kelebihan. Antaranya adalah seperti memudahkan penguasaan Bahasa Inggeris ketika di alam sekolah rendah dan menengah. Selain itu, mereka juga dapat membiasakan diri untuk menyebut perkataan Bahasa Inggeris dengan lebih lancar.

Proses pembelajaran yang kreatif dan pelbagai juga dapat membantu kanak-kanak untuk menguasai Bahasa ini. Pembelajaran seperti menggunakan lagu-lagu berbahasa inggeris, menonton animasi berbahasa inggeris juga merupakan salah satu cara yang boleh dilakukan secara di rumah bersama ibu bapa.

Dapatkan “E-Book Nota Poket Anak Bijak Bahasa Inggeris ” di sini


Di sini kami sediakan modul yang sesuai dijadikan sebagai nota poket anak-anak murid prasekolah dan sekolah rendah. Ibu bapa juga digalakkan untuk menggunakan bahan ini sebagai nota ulangkaji anak-anak ketika cuti sekolah. Sumber bahan adalah daripada telegram Nota Bahasa Inggeris.

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : ebook Nota Poket Anak Bijak Bahasa Inggeris

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai E-Book Nota Poket Anak Bijak Bahasa Inggeris ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan yang bersesuaian kepada murid dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan agar bahan ini dapat membantu murid menguasai Bahasa Inggeris di awal usia.

Di dalam perkongsian yang lepas, kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan yang boleh digunakan oleh guru dan ibu bapa sebagai bahan bantu mengajar murid prasekolah dan sekolah rendah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online.