Nota Himpunan Terbaik Nota STPM Sejarah Penggal 1

Himpunan Terbaik Nota STPM Sejarah Penggal 1

47737

 

Himpunan Terbaik Nota STPM Sejarah Penggal 1 ini disediakan khususnya kepada pelajar Tingkatan Enam yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) Sejarah bagi Penggal 1.

Pengenalan

Sejarah merupakan mata pelajaran yang diambil dalam peringkat Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM).

Kandungan Sukatan

Sukatan pelajaran Sejarah terdiri daripada empat kertas, iaitu Kertas 1: Sejarah Dunia (1500-1955), Kertas 2: Sejarah Islam (500-1918), Kertas 3: Sejarah Malaysia dan Asia Tenggara (1800-2000), Kertas 4: Kerja Kursus (calon sekolah kerajaan, calon sekolah bantuan kerajaan, calon sekolah swasta, dan calon persendirian individu). Bilangan waktu pengajaran yang dinyatakan dalam sukatan pelajaran ini adalah anggaran sahaja. Satu waktu pengajaran adalah 40 rninit.

Sukatan Pelajaran STPM Sejarah Penggal 1 

Kertas ini rnernberi tumpuan kepada sejarah Asia, Eropah, dan Arnerika Syarikat dari tahun 1500 hingga tahun 1955. Kertas ini mengandungi empat tema, iaitu Masyarakat, Pemerintahan dan Pentadbiran, Kemajuan dan Pembangunan, serta Nasionalisme dan Pembentukan Negara Bangsa

  1. Tema 1 – Masyarakat
  2. Tema 2 – Pemerintahan dan Pentadbiran
  3. Tema 3 – Kemajuan dan Pembangunan
  4. Tema 4 – Nasionalisme dan Pembangunan Negara Bangsa

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun bahan-bahan ini pada pautan muat turun yang telah disediakan di bawah:

Dapatkan “Himpunan Terbaik Nota STPM Sejarah Penggal 1” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘DOC’

Download : Himpunan Terbaik Nota STPM Sejarah Penggal 1

 

 

Penutup

Sekian, semoga perkongsian ini iaitu Himpunan Terbaik Nota STPM Sejarah Penggal 1 memberikan manfaat khususnya kepada pelajar Tingkatan 6. Juga semoga segala urusan kita dalam dunia pendidikan ini sentiasa dipermudahan. Teruskan menyokong kami di t.me/sistemguruonline untuk mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terbaik, terkini dan bermanfaat dari semasa ke semasa.