Soalan Peperiksaan KERTAS SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 BIOLOGI NEGERI SBP

KERTAS SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 BIOLOGI NEGERI SBP

85

Tahukah anda , belajar sambil mendengar muzik juga dapat membantu anda untuk memberi tumpuan kepada sesi ulangkaji yang sedang anda jalankan . Walaupun bukan semua pelajar boleh memberi tumpuan apabila mendengar muzik , ada sesetengah pelajar yang mampu mendapat markah yang cemerlang dengan menggunakan teknik tersebut .

Ini kerana mereka berpendapat teknik ini membantu mereka untuk lebih bertenang dan dapat belajar dalam suasana yang lebih santai dan menyeronokan . Cari muzik yang tidak terlalu rancak dan tidak terlalu perlahan serta elakkan muzik yang boleh menyebabkan anda hilang tumpuan atau mengantuk .

Pasang muzik tersebut dengan kadar yang cukup untuk anda sahaja mendengarnya supaya ianya tidak mengganggu proses pembelajaran anda atau orang lain . Anda juga boleh memilih muzik instrumental yang lebih santai dan menenangkan seperti piano atau biola . Bunyi-bunyian alam juga boleh membantu mewujudkan suasana yang tenang seperti bunyi kicauan burung , bunyi hujan atau bunyi air terjun dan sungai yang mengalir .

Di sini admin kongsikan soalan percubaan SPM 2022 untuk anda gunakan sebagai bahan ulangkaji dan latih tubi dalam membuat persiapan menghadapi peperiksaan yang bakal menjelang.

Semoga dengan perkongsian dari SGO ini dapat membantu memudahkan urusan para guru, ibu bapa dan terutamanya pelajar dalam menuntuk ilmu. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan yang lain dan follow kami di https://t.me/sistemguruonline  untuk lebih banyak maklumat dan perkongsian menarik. Terima kasih.

MUAT TURUN SEKARANG :

SBP-BIO