Latihan KOLEKSI LATIHAN CUTI SEKOLAH TAHAP 1 (KIRA DAN TULIS)

KOLEKSI LATIHAN CUTI SEKOLAH TAHAP 1 (KIRA DAN TULIS)

113

Memandangkan cuti sekolah semakin hampir, pastinya ibu bapa dan guru juga perlu membuat persediaan bagi memastikan pelajar tidak ketinggalan dalam pelajaran dan masih boleh menuntut ilmu walaupun dalam tempoh bercuti. Pun begitu, bagi tidak merosakkan mood bercuti, admin akan kongsikan beberapa latihan yang boleh ibu bapa dan guru gunakan sebagai latihan masa cuti untuk pelajar. Latihan ini adalah latihan ringan dan mudah untuk membantu minda mereka bekerja walaupun pada masa cuti supaya mereka masih dapat mengingati dengan baik apa yang telah dipelajari semasa sesi persekolahan.

Latihan yang disediakan ini adalah hasil sumbangan dari guru yang berpengalaman untuk memastikan konsep yang sepatutnya dipelajari oleh anak-anak dapat disampaikan dengan baik.

Latihan ini terdiri daripada 14 muka surat.

Berikut adalah sedikit gambaran mengenai latihan ini :

Sebenarnya, pendidikan awal ini tidak perlu menanti kanak-kanak telah masuk ke alam pra sekolah, dari rumah juga sudah boleh dimulakan oleh para ibu bapa. Ada pelbagai koleksi buku untuk dijadikan bahan pelajaran dan rujukan bagi memudahkan proses pembelajaran di rumah. Paling kurang pun, mereka diajar perkara-perkara asas seperti mengenal pasti objek, mengenal pasti huruf dan angka.

Admin juga kongsikan beberapa tips mudah untuk para guru praktikkan ketika bersama pelajar.

TEKNIK MUDAH BELAJAR ABC :

  1. Belajar sambil bermain, gunakan teknik santai dan menyeronokkan dalam memperkenalkan huruf kepada anak-anak.
  2. Belajar menggunakan flash card.
  3. Belajar sambil bernyanyi.

Semoga dengan perkongsian KOLEKSI LATIHAN CUTI SEKOLAH TAHAP 1 (KIRA DAN TULIS) dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih.

 

MUAT TURUN KOLEKSI LATIHAN CUTI SEKOLAH TAHAP 1 (KIRA DAN TULIS) :

  • kira-dan-tulis