Latihan Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1= Unit: At School, Muka Surat 18&19

Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1= Unit: At School, Muka Surat 18&19

1594

 

Latihan bahasa inggeris ms 18&19

Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1= Unit: At School, Muka Surat 18&19 ini dapat membantu menguatkan lagi kemahiran menguasai bahasa dalam kalangan kanak-kanak kanak-kanak. Di dalam latihan ini, akan mengajar anak-anak untuk peka dengan setiap ejaan perkataan. Walaupun mempunyai sebutan yang sama, tetapi membawa makna yang berbeza.

Terdapat pelbagai alternatif yang boleh dilaksanakan oleh ibu bapa untuk membantu anak-anak menguasai sesuatu bahasa. Antaranya ialah, ibu bapa boleh menyediakan buku-buku yang menarik untuk menggalakkan anak-anak membaca buku dalam bahasa ini. Ibu bapa yang lemah dalam penguasaan bahasa adalah digalakkan untuk tidak merendahkan diri dan tidak mengajar anak-anak berkenaan dengan bahasa kedua negara. Mereka haruslah memberikan sokongan untuk membantu anak-anak menguasai bahasa tersebut.

Dapatkan “Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1= Unit: At School, Muka Surat 18&19” di sini

Latihan ini boleh digunakan oleh para guru semasa di dalam kelas, kerana ianya sesuai dengan PdP di sekolah. Ibu bapa turut boleh menggunakan bahan ini di rumah sebagai latihan tambahan kepada anak-anak dan boleh dijadikan aktiviti semasa waktu lapang.

ENGLISH YEAR 1 PAGE 18 (AT SCHOOL)

ENGLISH YEAR 1 PAGE 19 (AT SCHOOL)

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : LATIHAN BAHASA INGGERIS TAHUN 1 TEMA AT SCHOOL MS 18 DAN 19

Diharapkan agar perkongsian berkenaan dengan Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1 ini akan dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa.

Sebelum ini, kami juga ada berkongsi mengenai bahan pendidikan yang lain. Antaranya ialah:

Sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online untuk mendapatkan bahan pendidikan yang lain serta informasi berkenaan dengan bantuan kerajaan, bantuan pendidikan dan sebagainya.