Latihan Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1 = Unit: At School, Muka Surat 20&21

Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1 = Unit: At School, Muka Surat 20&21

473

Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1 At School Ms 20&21

Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1 = Unit: At School, Muka Surat 20&21 membantu penguasaan bahasa inggeris dalam kalangan pelajar khususnya pelajar tahun 1 dan 2.

Bahasa Inggeris adalah bahasa kedua negara dan juga dikenali sebagai bahasa antarabangsa kerana hampir semua negara di dunia menggunakan bahasa inggeris sebagai bahasa pengantara apabila berurusan dengan warga asing.

Menguasai bahasa ini akan membawa kepada pelbagai manfaat samada kepada diri sendiri mahupun kepada negara. Misalnya, di dalam dunia perniagaan bahasa inggeris menjadi bahasa utama yang digunakan dalam menjadikan urusan perniagaan lancar.

Selain daripada membantu dalam memudahkan urusan perniagaan dengan negara luar, penggunaan bahasa ini turut memudahkan seseorang untuk mendapatkan kerja. Hampir semua syarikat besar memerlukan pekerjanya untuk menguasai bahasa ini kerana bahasa inggeris bakal memudahkan mereka untuk berinteraksi dengan warga asing dalam mempromosikan syarikat mereka.

Mempelajari bahasa kedua ini turut menyebabkan minda seseorang berkembang kerana menguasai lebih daripada satu bahasa adalah antara kaedah dalam membantu seseorang menajamkan minda.

Dapatkan “Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1= Unit: At School, Muka Surat 20&21” di sini


Di sini kami kongsikan bahan yang boleh digunakan oleh para ibu bapa dan guru. Bahan ini boleh dijadikan sebagai latihan tambahan untuk anak-anak semasa cuti persekolahan. Sila muat turun di dalam pautan yang telah disediakan.

ENGLISH YEAR 1 PAGE 20&21 (AT SCHOOL)

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : ENGLISH YEAR 1 PAGE 20&21 (AT SCHOOL)

Diharapkan agar dengan perkongsian Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1 ini akan dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa.

Sebelum ini, kami juga ada berkongsi berkenaan dengan bahan pendidikan yang lain. Antaranya ialah:

Sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online untuk mendapatkan informasi terkini berkenaan dengan bahan pendidikan, bantuan kerajaan, bantuan pendidikan dan sebagainya.