Latihan Latihan Bahasa Melayu Tahun 1= Unit: Keselamatan, Muka Surat 17&18

Latihan Bahasa Melayu Tahun 1= Unit: Keselamatan, Muka Surat 17&18

468

Latihan Bahasa Melayu Tahun 1 Unit Keselamatan Ms 17&18

Latihan Bahasa Melayu Tahun 1= Unit: Keselamatan, Muka Surat 17&18 ini adalah mengenai latihan yang melibatkan penggunaan kata tanya dan kata arah.

Sesuai dengan proses pembelajaran dan pengajaran yang bakal dilaksanakan secara atas talian tidak lama lagi, para guru dan ibu bapa boleh memanfaatkan bahan ini sebagai bahan pendidikan untuk para pelajar.

Ibu bapa turut memainkan peranan penting dalam membantu para guru semasa proses pembelajaran dan pengajaran dilakukan secara atas talian. Misalnya, Ibu bapa juga boleh membekalkan anak-anak dengan latihan tambahan sebagai salah satu cara untuk meningkatkan tahap kefahaman dalam sesebuah topik.

Para guru juga boleh membekalkan bahan pendidikan awal sebelum proses pembelajaran dan pengajaran di rumah (PdPr) dilaksanakan. Sebagai contoh, guru boleh mencetak keluar awal lembaran kerja sebelum cuti persekolahan bermula. Dengan ini, murid dapat mengulang kaji pelajaran semasa cuti persekolahan dan tidak ketinggalan dalam pembelajaran.

Dapatkan “Latihan Bahasa Melayu Tahun 1= Unit: Keselamatan, Muka Surat 17&18” di sini


Kami kongsikan bahan ini agar para guru dan ibu bapa dapat menggunakan bahan ini semasa proses pembelajaran dan pengajaran bersama anak murid. Sila muat turun bahan ini melalui pautan yang telah disediakan.

Latihan BM Tahun 1 Tema Keselamatan, Muka Surat 17&18

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Latihan BM Tahun 1 Tema Keselamatan, Muka Surat 17&18

Diharapkan agar perkongsian mengenai Latihan Bahasa Melayu ini akan dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa.

Sebelum ini, kami juga ada berkongsi berkenaan dengan bahan-bahan pendidikan yang boleh dimanfaatkan oleh para guru. Antaranya ialah:

Sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online untuk mendapatkan informasi terkini berkenaan dengan bahan pendidikan serta bantuan-bantuan kerajaan.