Latihan Latihan Matematik Tahun 1= Unit: Operasi Asas, Muka Surat 19&20

Latihan Matematik Tahun 1= Unit: Operasi Asas, Muka Surat 19&20

394

 

Latihan Matematik Tahun 1 Operasi Asas Muka Surat 19&20

Latihan Matematik Tahun 1= Unit: Operasi Asas, Muka Surat 19&20 ini dapat memberikan kefahaman yang lebih mendalam kepada murid-murid bagaimana sesuatu operasi matematik dilaksanakan.

Operasi matematik adalah sangat penting dalam kehidupan, sebagai contoh dalam hal perniagaan. Pemilik kedai runcit akan menggunakan operasi matematik dalam hal berurus niaga dengan pelanggan. Oleh itu, peniaga seharusnya cekap dalam menguasai operasi asas matematik bagi melancarkan proses perniagaan yang mereka lakukan.

Dalam menghasilkan sesuatu belanjawan kewangan sesebuah keluarga juga melibatkan operasi matematik. Setiap aliran wang yang masuk dan keluar akan diambil kira bagi merancang perbelanjaan keluarga.

Operasi matematik memainkan peranan yang penting dalam kehidupan seharian. Perkara ini tidak boleh dinafikan dan sesiapa yang tidak mengetahui matematik akan mengalami kesukaran dan kesulitan dalam menjalani kehidupan seharian.

Dapatkan “Latihan Matematik Tahun 1= Unit: Operasi Asas, Muka Surat 19&20” di sini


Bahan ini boleh digunakan sebagai latihan tambahan di rumah mahupun sebagai bahan pendidikan yang boleh digunakan semasa di dalam kelas.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Latihan Matematik Tahun 1 Operasi Asas Muka Surat 19&20

Diharapkan agar perkongsian Latihan Matematik Tahun 1 ini akan dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam mendidik anak-anak samaada di rumah mahupun di sekolah.

Selain daripada perkongsian ini, kami juga ada berkongsi bahan pendidikan yang lain seperti:

Sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online untuk mendapatkan informasi terkini berkaitan dengan bahan pendidikan, bantuan kerajaan dan sebagainya.