Latihan Latihan Prasekolah: Aktiviti Pagar Sesat Muka Surat 40&41

Latihan Prasekolah: Aktiviti Pagar Sesat Muka Surat 40&41

221

latihan prasekolah pagar sesat ms 40&41

Latihan Prasekolah: Aktiviti Pagar Sesat Muka Surat 40&41 ini dikongsikan bagi membantu para guru dalam penyediaan bahan-bahan bantu mengajar khususnya bagi murid prasekolah.

Bidang pendidikan awal kanak-kanak adalah dipenuhi dengan keseronokkan dan mempunyai aura yang tersendiri. Namun berurusan dengan kanak-kanak yang berumur 5-6 tahun daripada latar belakang keluarga yang berbeza adalah sangat mencabar bagi guru-guru prasekolah.

Minat terhadap kanak-kanak perlu disemai di dalam diri setiap para guru prasekolah kerana ianya menjadi salah satu motivasi kepada para guru untuk kekal tabah melayani kerenah kanak-kanak ini.

Dalam tempoh tiga bulan pertama sesi persekolahan adalah tempoh penyesuaian kanak-kanak dengan persekitaran baru mereka. Oleh itu, para guru perlulah kekal sabar dalam proses penyesuaian diri kanak-kanak.

Oleh kerana kanak-kanak ini datang daripada latar belakang yang berbeza-beza, para guru hendaklah sentiasa peka dan berusaha dalam memahami perkara yang ingin disampaikan oleh setiap murid. Dalam menangani cabaran ini, para guru hendaklah mendapatkan kepercayaan mereka terlebih dahulu. Kanak-kanak akan mudah meluahkan keinginan mereka apabila berasa selamat.

Guru-guru juga perlu mempelbagaikan teori pembelajaran dalam menyelesaikan masalah di dalam kelas. Kaedah pembelajaran sambil bermain menjadi kunci utama dalam mengajar kanak-kanak prasekolah kerana fitrah mereka adalah bermain. Lakukan permainan yang dapat menjana kemahiran berfikir dan motor kanak-kanak supaya proses pembesaran mereka dapat berjalan dengan lancar.

Dapatkan “Latihan Prasekolah: Aktiviti Pagar Sesat Muka Surat 40&41” di sini


Di sini kami menyediakan bahan bantu mengajar bagi memudahkan urusan para guru khususnya guru-guru prasekolah. Ibu bapa turut digalakkan untuk menggunakan bahan ini sebagai latihan atau aktiviti sampingan kanak-kanak di rumah.

PRESCHOOL MS 40

PRESCHOOL MS 41

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : LATIHAN PRASEKOLAH – AKTIVITI PAGAR SESAT MS 40&41

Diharapkan agar dengan perkongsian Latihan Pagar Sesat bagi Prasekolah, akan dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa.

Sebelum ini kami ada berkongsi berkenaan dengan bahan bantu mengajar yang lain. Seperti:

Selain daripada bahan-bahan bantu mengajar, kami juga ada berkongsi berkenaan dengan informasi bantuan-bantuan kerajaan dalam sektor kewangan, kerja kosong, bantuan pendidikan dan sebagainya.

Sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online untuk mendapatkan maklumat lanjut.