Latihan LEMBARAN KERJA PRASEKOLAH (MARI BELAJAR ABC)

LEMBARAN KERJA PRASEKOLAH (MARI BELAJAR ABC)

949

Pendidikan awal kanak-kanak bukanlah sesuatu yang mudah, mengajar dan mendidik kanak-kanak seawal usia 4 tahun untuk mengenal huruf, objek, mengira, mengeja dan membaca adalah sesuatu yang sangat mencabar. Mereka ibarat sebuah kanvas putih yang menanti para pendidik melakar, mencorakkan dan mewarnakan mereka sebaik mungkin.

Sebenarnya, pendidikan awal ini tidak perlu menanti kanak-kanak telah masuk ke alam pra sekolah, dari rumah juga sudah boleh dimulakan oleh para ibu bapa. Ada pelbagai koleksi buku untuk dijadikan bahan pelajaran dan rujukan bagi memudahkan proses pembelajaran di rumah. Paling kurang pun, mereka diajar perkara-perkara asas seperti mengenal pasti objek, mengenal pasti huruf dan angka.

Oleh itu, admin ingin membantu memudahkan tugas ibu bapa dan guru. Admin kongsikan LEMBARAN KERJA PRASEKOLAH (MARI BELAJAR ABC) yang hanya boleh dimuat turun dan dicetakkan untuk diberikan kepada anak-anak. Lembaran kerja ini bukan sahaja menarik tetapi juga seronok dan mudah untuk dilakukan bersama-sama.

Admin juga kongsikan beberapa tips mudah untuk para guru praktikkan ketika bersama pelajar.

TEKNIK MUDAH BELAJAR ABC :

  1. Belajar sambil bermain, gunakan teknik santai dan menyeronokkan dalam memperkenalkan huruf kepada anak-anak.
  2. Belajar menggunakan flash card.
  3. Belajar sambil bernyanyi.

Semoga dengan perkongsian LEMBARAN KERJA PRASEKOLAH (MARI BELAJAR ABC) dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih