Modul Modul PDPR Sejarah Tahun 6 Unit 6 (Perayaan di Malaysia)

Modul PDPR Sejarah Tahun 6 Unit 6 (Perayaan di Malaysia)

2093

modul pdpr sejarah tahun 6 unit 6

Modul PDPR Sejarah Tahun 6 Unit 6 (Perayaan di Malaysia). Bahan yang dikongsikan pada kali ini adalah berkenaan dengan mata pelajaran sejarah yang menyentuh topik Amalan Ketika Menyambut Perayaan.

Bahan ini memerlukan para pelajar untuk merujuk muka surat di dalam buku teks Sejarah Tahun 6. Selain daripada merujuk buku teks, ibu bapa dan para guru juga boleh menjadikan bahan ini sebagai latihan kepada murid.

Mata pelajaran Sejarah sering dianggap sebagai mata pelajaran yang membosankan kerana murid perlu memahami dan mengingati fakta-fakta dan peristiwa yang telah berlaku.

Jadi, ibu bapa perlulah membantu kanak-kanak dalam menguasai mata pelajaran ini pada masa yang sama memupuk minat untuk mempelajari mata pelajaran ini. Penggunaan peta minda merupakan salah satu cara untuk mengeluarkan semula isi penting bagi sesuatu topik.

Murid yang menghasilkan nota sendiri menggunakan peta minda juga boleh menghiasi nota mereka menggunakan warna-warna yang menarik. Ia sedikit sebanyak dapat menjadikan nota mereka cantik dan kemas.

Dapatkan “Modul PDPR Sejarah Tahun 6 Unit 6 (Perayaan di Malaysia)” di sini


Di sini kami sediakan bahan pendidikan bagi kemudahan para guru menjalankan sesi PDPR. Selain daripada menjadi bahan PDPR, ia juga boleh dijadikan sebagai bahan ulangkaji atau latihan tambahan kepada murid semasa waktu cuti sekolah. Sumber bahan adalah daripada Facebook Nurul Amalina Salleh.

Sila muat turun bahan melalui pautan yang telah disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : PDPR TAHUN 6 SEJARAH UNIT 6

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Modul PDPR Sejarah Tahun 6 Unit 6 (Perayaan di Malaysia) ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan kepada murid dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan agar bahan ini dapat memudahkan para pelajar menjalani sesi pembelajaran.

Sebelum ini, kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan yang boleh digunakan oleh para guru sekolah rendah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online. Di dalam laman web ini juga mempunyai informasi terkini mengenai isu-isu semasa, bantuan kerajaan dan pelbagai lagi informasi terkini yang berguna untuk orang awam.