Modul MODUL SPM KSSM 2021 (BAHASA INGGERIS)

MODUL SPM KSSM 2021 (BAHASA INGGERIS)

511

Penggunaan kaedah latih tubi dalam pembelajaran bukan sahaja dapat membantu meningkatkan prestasi pelajar dalam sesuatu subjek, ia juga dapat membantu pelajar untuk lebih memahami sesuatu subjek dan dapat membuat persediaan yang sewajarnya dalam menghadapi peperiksaan mendatang.

Perkongsian kali ini adalah mengenai MODUL SPM KSSM 2021 (BAHASA INGGERIS). Pada tahun 2021, format KSSM SPM telah menggunakan format yang paling terkini.

Seperti mana subjek Bahasa Melayu dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia SPM,  subjek Bahasa Inggeris juga memainkan peranan penting dalam menentukan hala tuju pelajar seterusnya di peringkat pengajian tinggi. Bahasa ini tidak asing lagi di kalangan anak muda sekarang, ada yang seawa usia 2-3 tahun sudah mampu menguasai asas Bahasa Inggeris. Bahasa Inggeris juga memerlukan teknik penulisan yang sama seperti Bahasa Melayu. Baca arahan dengan teliti dan fahami kehendak soalan, draf esei sebaik mungkin dengan pendahuluan, isi serta penutup atau kesimpulan dengan lengkap. Gunakan semua isi yang diberikan untuk pastikan pemarkahan yang sempurna. Pastikan atur masa dan peka dengan masa yang digunakan untuk sesuatu bahagian. Semak tatabahasa dan pengolahan isi sebelum menghantar kertas soalan.

Berikut adalah gambaran perkongsian MODUL SPM KSSM 2021 (BAHASA INGGERIS)

Pendidik juga perlu mengetahui cara terbaik dalam menyediakan bahan bantu mengajar yang bersesuaian dengan topik dan kemampuan murid untuk menerima dari masa ke masa. Penggunaan kepelbagaian bahan bantu mengajar yang menarik sangat digalakkan supaya dapat memupuk minat murid serta dapat membuat mereka lebih mudah mengingati apa yang dipelajari. Dengan penyediaan koleksi soalan, modul dan sebagainya, pelajar bukan sahaja dapat bahan belajar tambahan, mereka juga dapat membuat latih tubi yang sangat membantu dalam proses penerimaan sesuatu pembelajaran.

Semoga dengan perkongsian MODUL SPM KSSM 2021 (BAHASA INGGERIS) dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih.

MUAT TURUN MODUL SPM KSSM 2021 (BAHASA INGGERIS) :