Modul MODUL SPM KSSM 2021 (MATEMATIK TAMBAHAN)

MODUL SPM KSSM 2021 (MATEMATIK TAMBAHAN)

839

Penggunaan kaedah latih tubi dalam pembelajaran bukan sahaja dapat membantu meningkatkan prestasi pelajar dalam sesuatu subjek, ia juga dapat membantu pelajar untuk lebih memahami sesuatu subjek dan dapat membuat persediaan yang sewajarnya dalam menghadapi peperiksaan mendatang.

Perkongsian kali ini adalah mengenai MODUL SPM KSSM 2021 (MATEMATIK TAMBAHAN). Pada tahun 2021, format KSSM SPM telah menggunakan format yang paling terkini.

Matematik Tambahan adalah mata pelajaran elektif kepada pelajar sekolah menengah. Untuk pelajar aliran sains, mereka diwajibkan untuk memasukkan subjek ini sebagai salah satu subjek untuk peperiksaan SPM manakala untuk pelajar aliran sastera atau perdagangan, mereka boleh memilih jika ingin memasukkan atau tidak subjek ini ke dalam peperiksaan SPM. Mata pelajaran ini di Malaysia terbahagi kepada dua bahagian pembelajaran. Dua bahagian itu merangkumi geometri, algebra, kalkulus, trigonometri dan statistic. Bagi bahagian elektif pula merangkumi aplikasi sains dan teknologi sains serta sains sosial.

Berikut adalah gambaran perkongsian MODUL SPM KSSM 2021 (MATEMATIK TAMBAHAN)

Pendidik juga perlu mengetahui cara terbaik dalam menyediakan bahan bantu mengajar yang bersesuaian dengan topik dan kemampuan murid untuk menerima dari masa ke masa. Penggunaan kepelbagaian bahan bantu mengajar yang menarik sangat digalakkan supaya dapat memupuk minat murid serta dapat membuat mereka lebih mudah mengingati apa yang dipelajari. Dengan penyediaan koleksi soalan, modul dan sebagainya, pelajar bukan sahaja dapat bahan belajar tambahan, mereka juga dapat membuat latih tubi yang sangat membantu dalam proses penerimaan sesuatu pembelajaran.

Semoga dengan perkongsian MODUL SPM KSSM 2021 (MATEMATIK TAMBAHAN) dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih.

MUAT TURUN MODUL SPM KSSM 2021 (MATEMATIK TAMBAHAN) :